ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζεται η «κατρακύλα» του bitcoin-Πού οφείλεται η πτώση του κρυπτονομίσματος Κύριο

16:31 - 06 Δεκ 2021 | Νομίσματα
Συνεχίζεται η «κατρακύλα» του bitcoin-Πού οφείλεται η πτώση του κρυπτονομίσματος
«Βουτιά» σχεδόν 5% κατέγραψε σήμερα (6/12) το bitcoin, το οποίο κινείται στην περιοχή των 47.000-48.000 δολαρίων, με την κεφαλαιοποίηση του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος να διαμορφώνεται στα 912 δισ. δολάρια, ήτοι 200 δισ. δολάρια χαμηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Η έναρξη της εβδομάδας προσέφερε μια μικρή μόνο «ανάσα» στο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου ύστερα από ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια του οποίου το ψηφιακό νόμισμα έχασε κάποια στιγμή πάνω από το ένα πέμπτο της αξίας του.

Η σημερινή πτώση οδήγησε την τιμή του bitcoin, καθώς και το ποσό που επενδύεται σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin, στα επίπεδα που ήταν στις αρχές Οκτωβρίου, πριν από το άλμα της τιμής του που το οδήγησε στα ιστορικά υψηλά επίπεδα των 69.000 δολαρίων στις 10 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Δευτέρας, το κρυπτονόμισμα κατέγραφε απώλειες 3,9% στα 47.567 δολάρια.

Οι επενδυτές εμφανίζονται προβληματισμένοι από την αστάθεια του bitcoin, καθώς το Σαββατοκύριακο οι διακυμάνσεις στις συναλλαγές οδήγησαν το κρυπτονόμισμα να υποχωρεί περισσότερο από 17% σε μόλις 24 ώρες. Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, η πτώση του Σαββατοκύριακου συνδέεται με μια ευρύτερη αποστροφή των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου στις παραδοσιακές αγορές, εν μέσω ανησυχιών για το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον, σε συνδυασμό με τη χαμηλή ρευστότητα στις συναλλαγές που τείνει να επηρεάζει τα κρυπτονομίσματα τα Σαββατοκύριακα.

Παράλληλα, το sell off του Σαββατοκύριακου προκλήθηκε και από την είδηση ότι στελέχη του κλάδου των κρυπτονομισμάτων θα καταθέσουν στο αμερικανικό Κογκρέσο στις 8 Δεκεμβρίου. Ειδικότερα, στελέχη των Circle, FTX, Bitfury Group, Paxos Trust Co, Stellar Development Foundation και Coinbase θα εμφανιστούν ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων το πρωί της Τετάρτης (8/12).

Οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν πως οι επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα χαρακτηρίζονται από διακυμάνσεις λόγω της αβεβαιότητας που έχει καλλιεργηθεί πλέον στις αγορές διεθνώς λόγω της μετάλλαξης Όμικρον. Σύμφωνα με τους ίδιους, το κρυπτονόμισμα απώλεσε κρίσιμες τεχνικές στηρίξεις στις 26 Νοεμβρίου, όταν απώλεσε την τεχνική στήριξη των 54.000 δολαρίων. Ανέφεραν δε πως εάν βραχυπρόθεσμα δεν ανακτηθούν αυτά τα επίπεδα, τότε η αγορά θα έχει πρόβλημα.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:35 - 06 Δεκ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.