ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποια μετοχή «εκτοξεύθηκε» κατά 7.000% φέτος- Ο ρόλος των κρυπτονομισμάτων

17:34 - 27 Δεκ 2021 | Νομίσματα
Ποια μετοχή «εκτοξεύθηκε» κατά 7.000% φέτος- Ο ρόλος των κρυπτονομισμάτων
Αύξηση ρεκόρ κατέγραψε η μετοχή μίας ταϊλανδέζικης τεχνολογικής εταιρείας μετά την δημοσιοποίηση της επέκτασής της στην εξόρυξη bitcoin. Συγκεκριμένα, η μετοχή της Jasmine Technology Solution Pcl κατέγραψε «άλμα» εντός του 2021, από την στιγμή που ανακοίνωσε ότι ξεκινά εξορύξεις, αν και η είσοδός της στην αγορά των κρυπτονομισμάτων δεν έχει ακόμη αποφέρει σημαντικά κέρδη για την εταιρεία.

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg, από την αρχή του έτους, η άνοδος της μετοχής είναι σχεδόν στο 7.000%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μεταξύ των παγκόσμιων εταιρειών τεχνολογίας με χρηματιστηριακή αξία τουλάχιστον 2 δισ. δολαρίων.

«Η ισχυρή ανταπόκριση των επενδυτών ξεπέρασε τις προσδοκίες μας», δήλωσε ο πρόεδρος Soraj Asavaprapha σε συνέντευξή του. «Υπάρχει αισιοδοξία για τη νέα μας κατεύθυνση, παρόλο που αυτή είναι μόνο η αρχή».

{https://twitter.com/ArcaneResearch/status/1473627290479300609}

Η Jasmine Technology είναι μόνο μία από τις πολλές ταϊλανδέζικες επιχειρήσεις που δραστηροποιούνται στον τομέα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Η AJ Advance Technology Pcl ανακοίνωσε αυτό το μήνα την επένδυσή της στην εξόρυξη Bitcoin. Η Siam Commercial Bank Pcl και η Kasikornbank Pcl έχουν επίσης αποκτήσει μερίδιο σε startups που δραστηριοποιούνται στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. 

Ο ενθουσιασμός για τα κρυπτονομίσματα, ιδίως μεταξύ των νέων επενδυτών, έχει οδηγήσει τις συναλλαγές στα τοπικά αδειοδοτημένα χρηματιστήρια σε μια σειρά νέων ρεκόρ, προτρέποντας τις ρυθμιστικές αρχές να προτείνουν αυστηρότερους κανόνες.

The Thai tech companys shares soar 6700 after Bitcoin mining

Η Jasmine Technology έχει δημιουργήσει μόνο οκτώ bitcoin από τις 325 μηχανές εξόρυξής της από τότε που ξεκίνησε η λειτουργία της πριν από λίγους μήνες. Ο Soraj αναμένει ότι το επόμενο έτος θα είναι καλύτερο λόγω των σχεδίων για επένδυση 98 εκατ. δολαρίων σε έως και 7.000 νέες συσκευές. Τα έσοδα από τις εξορυκτικές δραστηριότητες θα αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας μέχρι τα τέλη του 2022, είπε.

«Εξακολουθούμε να έχουμε μικρή εικόνα για τα θεμελιώδη στοιχεία της εταιρείας, τις αποτιμήσεις και τις προβλέψεις εσόδων, επειδή  η εξόρυξη Bitcoin είναι πολύ νέα στην Ταϊλάνδη», δήλωσε ο Wilasinee Boonmasungsong, αναλυτής της Globlex Securities Co. στην Μπανγκόκ.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:40 - 27 Δεκ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.