ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκική λίρα: Τρίτη ημέρα απωλειών-Χάνονται τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας

19:03 - 29 Δεκ 2021 | Νομίσματα
Τουρκική λίρα: Τρίτη ημέρα απωλειών-Χάνονται τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας
Την τρίτη διαδοχική ημέρα απωλειών κατέγραψε σήμερα (29/12) η τουρκική λίρα, χάνοντας σημαντικό μέρος από τα μεγάλα κέρδη που είχε την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Reuters, το τουρκικό νόμισμα υποχωρούσε κατά σχεδόν 6% στις 12,62 λίρες ανά δολάριο, καθώς επανέρχονται οι ανησυχίες για την εκτίναξη του πληθωρισμού και την ανορθόδοξη νομισματική πολιτική.

Παρά την ανατίμηση πάνω από 50% την περασμένη εβδομάδα, χάρη και στις παρεμβάσεις που έκανε η κεντρική τράπεζα στην αγορά συναλλάγματος, έχει χάσει το 40% της αξίας του από την αρχή του έτους.

«Η κεντρική τράπεζα δεν έχει καμία δέσμευση για οποιοδήποτε επίπεδο συναλλαγματικής ισοτιμίας και δεν θα πραγματοποιήσει συναλλαγές αγοράς ή πώλησης για να καθορίσει το επίπεδο ή την κατεύθυνση των συναλλαγματικών ισοτιμιών», υποστήριξε σε έγγραφό της η τράπεζα.

Ακόμη η τράπεζα ανέφερε ότι θα παρακολουθεί στενά τον αντίκτυπο των πολιτικών της αποφάσεων στην αγορά συναλλάγματος και το πλαίσιο πολιτικής θα επανεκτιμηθεί προκειμένου να δημιουργηθεί μια βάση για βιώσιμη σταθερότητα τιμών.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:06 - 29 Δεκ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.