ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρυπτονομίσματα: Τι προβλέπεται για το 2022 Κύριο

08:45 - 04 Ιαν 2022 | Νομίσματα
Κρυπτονομίσματα: Τι προβλέπεται για το 2022
Το 2021 ήταν σίγουρα η χρονιά που τα blockchain και τα κρύπτο-αγαθά... άνθισαν. Σημειώθηκε τεράστια αύξηση στην κεφαλαιοποίηση του bitcoin και των άλλων κρυπτονομισμάτων, αν και ακόμα υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον αυτού του τομέα.

Η πρόβλεψη του μέλλοντος είναι πολύ δύσκολη, και ειδικά σε έναν τομέα που κινείται τόσο γρήγορα όσο τα κρύπτο-αγαθά και τα blockchain.

Αναλυτές, ωστόσο, επιχειρούν να προβλέψουν ορισμένες εξελίξεις στο άμεσο μέλλον και συγκεντρώσαμε τις πιο βασικές τους... προφητείες.

  1. Τα NFTs θα γίνουν βαρετά

Αυτό μπορεί να φανεί περίεργο σε αρκετούς δεδομένου του πόσο γνωστά έχουν γίνει τα NFTs τελευταία, ωστόσο, αυτό που συνήθως ξεχνάμε να σκεφτόμαστε είναι την αληθινή αξία και την χρηστικότητα των NFTs.

Tα NFTs απεικονίζουν την ψηφιακή απόδειξη της ιδιοκτησίας που προστατεύεται από ένα blockchain. Καθώς όλο και περισσότερες πληροφορίες και δεδομένα αποθηκεύονται σε ηλεκτρονική μορφή, είναι λογικό να γίνει προτεραιότητα η αποθήκευση αυτών των αρχείων με ασφάλεια στο μέλλον.

Γι’ αυτό οι τιμές των blockchain και η πρόβλεψη αυτών των τιμών δεν θα είναι όσο συναρπαστική όσο τα blockchain που θα βρίσκονται πίσω από την ιδιοκτησία NFTs.

  1. Τα stablecoins θα κυριαρχήσουν

Τα stablecoins φαίνεται να είναι ο πιο εφικτός τρόπος με τον οποίο θα ξεκινήσει η υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων από την μαζική αγορά και τους αρχάριους. Σύμφωνα με ένα δελτίο, η χρήση των stablecoin αυξήθηκε κατά 500% μεταξύ του Οκτωβρίου του 2020 και του Οκτωβρίου του 2021, και δεν φαίνεται να μειώνεται ο ρυθμός της υιοθέτησης. Το βασικό πλεονέκτημα και ο λόγος που προσελκύεται τόσος κόσμος είναι η σταθερότητα των stablecoin και η χρήση τους ως ένα μέσο συναλλαγών.

Το 2022 που η γεωπολιτική θα συνεχίζει να επηρεάζει και να κατευθύνει τις συζητήσεις για τα κρυπτονομίσματα, η άνοδος των stablecoins είναι μία τάση που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. 

  1. Οι κρύπτο-πληρωμές είναι εδώ για να μείνουν

Με την υιοθέτηση πληρωμών με κρύπτο-αγαθά από εταιρείες όπως η PayPal, η Visa και η Mastercard το 2021, η χρήση τους για συναλλαγές φαίνεται ότι θα γίνει μόνιμη.

Η τεχνολογία φαίνεται να δουλεύει και οι εφαρμογές αυτής της τεχνολογίας έχουν μόλις αρχίσει να αναγνωρίζονται από την μαζική αγορά και τους αρχάριους. Τα stablecoins είναι ένας κατανοητός και σχετικά σταθερός τρόπος για να μπει κάποιος στον «χώρο» των κρυπτονομισμάτων.  Τα stablecoins μπορεί να μην είναι η αγαπημένη προσέγγιση για πολλά μέλη της κρύπτο-κοινότητας, ωστόσο, είναι βασικά για το μέλλον του κρύπτο-κόσμου.

  1. Το bitcoin θα φτάσει τα $100,000

Αυτή η πρόβλεψη μπορεί να φαίνεται λίγο συντηρητική, ωστόσο, η τιμή του bitcoin έδειξε μεγάλη αστάθεια το 2021 φτάνοντας από $30,000 έως και $70,000. Αν βάλουμε στην άκρη την αστάθεια και το δούμε αντικειμενικά, φαίνεται λογικό να φτάσει τα $100,000.

Ο αυξανόμενος πληθωρισμός, η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής και η γρήγορη εξάπλωση των κρύπτο-αγαθών δείχνουν ότι τα κρύπτο-αγαθά είναι εδώ για να μείνουν. Το τελικό αποτέλεσμα που θα έχουν είναι αβέβαιο, αλλά η ενσωμάτωση των κρύπτο-αγαθών έχει ήδη ξεκινήσει. Όλα αυτά υποδεικνύουν ότι το bitcoin και τα κρύπτο-αγαθά θα έχουν μία ανοδική πορεία.

      5. Ρυθμίσεις και κανόνες

Τέλος, να σημειωθεί πως το 2022 φαίνεται να είναι η χρονιά που θα αρχίσουν να υπάρχουν ρυθμίσεις και κανόνες. Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να προβλέψουμε πώς ο τομέας των blockchain και των κρύπτο-αγαθών θα εξελιχθεί, ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι αυτές οι τεχνολογίες θα είναι κυρίαρχες. Ό,τι και να γίνει με τις τιμές των κρυπτονομισμάτων, είναι ξεκάθαρο ότι η κατανόηση και αποδοχή των κρυπτονομισμάτων θα επιταχυνθεί από εδώ και πέρα. 

Τελευταία τροποποίηση στις 00:43 - 04 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.