ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι επιφυλάσσει το 2022 για τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων

21:21 - 12 Ιαν 2022 | Νομίσματα
Τι επιφυλάσσει το 2022 για τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων
Η πρώτη εβδομάδα του 2022 δεν ήταν καλή για το bitcoin καθώς έχασε το 11% της αξίας του σε μερικές ημέρες και άξιζε περίπου $42,000 στο τέλος της εβδομάδας. Αυτή η τιμή, είναι κατά 40% πιο χαμηλή από την τιμή ρεκόρ που έφτασε το φθινόπωρο του 2021.

Οι αναλυτές που παρακολουθούν την κρύπτο-αγορά είπαν ότι η προειδοποίηση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Αποθεμάτων ότι θα ανεβάσει τα επιτόκια πιο νωρίς απ’ ότι αναμενόταν, οδήγησε πολλούς επενδυτές να πουλήσουν τα bitcoin τους και να στραφούν σε πιο ασφαλείς επενδύσεις. Άλλα ψηφιακά νομίσματα, όπως το Ethereum και το ripple, έπεσαν επίσης αυτή την εβδομάδα, κατά 13.5% και 9% αντιστοίχως.

Την τρέχουσα εβδομάδα, όμως, ξεκίνησε η ανάκαμψη.

Αυτό είναι λογικό για την κρύπτο-αγορά, καθώς τέτοιες αστάθειες είναι συχνές. Οι επενδυτές περιμένουν ότι αυτές οι ταλαντώσεις θα συνεχιστούν και το 2022.

“Είναι μέρος του παιχνιδιού” είπε ο Ryan Firth, ένας οικονομικός οργανωτής της Mercer Street Financial. “Πρέπει να κρατηθείς γερά και να παραμείνεις ψύχραιμος, έχοντας τα μάτια σου ανοιχτά. Μπορεί να δεις πτώσεις κατά 80% σε μόνο μερικούς μήνες”, πρόσθεσε.

Για τους επενδυτές, το 2021 ήταν μία χρονιά γεμάτη με αλλαγές στις τιμές των κρυπτονομισμάτων. Το Bitcoin είδε την τιμή του να εκτοξεύεται στα $69,000 τον Νοέμβριο ενώ το Ethereum έφτασε τα $4,404 για πρώτη φορά τον Οκτώβριο.

Κάποιοι αθλητές και πολιτικοί άρχισαν να παίρνουν μέρος του μισθού τους σε κρυπτονομίσματα, ενώ η Wall Street δημιούργησε διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια γύρω από συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κρυπτονομισμάτων.

Μία ακόμη μεγάλη κίνηση ήταν όταν το Crypto.com αγόρασε τα ονομαστικά δικαιώματα του Staples Center στο Λος Άντζελες και μετονόμασε το στάδιο σε «Crypto.com Arena», σε μία συμφωνία αξίας $700 εκατομμυρίων.

“Θα δούμε ακόμα περισσότερες κρύπτο εταιρείες να καταχωρούνται στο χρηματιστήριο το 2022 και πολλές από αυτές θα εκτιμηθούν σε πάνω από $5 δισεκατομμύρια” είπε η εταιρεία αναλύσεων blockchain, Arcane Research.

Ο Firth τόνισε ότι οι επενδύσεις στα κρυπτονομίσματα δεν είναι για τους δειλούς, ωστόσο, συμβουλεύει τους πελάτες του να μην επενδύουν πάνω από το 5% του χαρτοφυλακίου τους στα κρυπτονομίσματα καθώς είναι πολύ ασταθή. Κάποιες μέρες, ένας επενδυτής θα δει τεράστια κέρδη, ωστόσο, “πρέπει να προετοιμαστείς για τις απότομες πτώσεις πάνω από 50% σε μία μόνο εβδομάδα” είπε ο Firth.

Η Andrea Hardison, διευθύντρια μίας τεχνολογικής συμβουλευτικής εταιρείας, περιμένει τεράστιες ταλαντεύσεις στις τιμές των κρυπτονομισμάτων το 2022, ακριβώς όπως έγινε και το 2021. Ωστόσο, η Hardison, η οποία ξεκίνησε να επενδύει σε κρυπτονομίσματα τον περασμένο Απρίλιο, σκοπεύει να συνεχίσει να επενδύει στο hex, στο bitcoin, στο Solana και στο Ethereum, καθώς κάποιες από τις επενδύσεις της έχουν ήδη διπλασιαστεί σε αξία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.