ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρυπτονομίσματα: Ζούμε το... τέλος ή απλώς μία ευκαιρία για επένδυση;

08:55 - 25 Ιαν 2022 | Νομίσματα
Κρυπτονομίσματα: Ζούμε το... τέλος ή απλώς μία ευκαιρία για επένδυση;
Το πρόσφατο sell off στην αγορά κρυπτονομισμάτων αποτέλεσε ένα ισχυρό χτύπημα για τους επενδυτές, καθώς αφαίρεσε $1 τρισεκατομμύριο από την κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Το κραχ ήταν τόσο μεγάλο που κορυφαία κρυπτονομίσματα, όπως το bitcoin και το Ethereum έχασαν περίπου το 50% της αξίας που είχαν όταν βρίσκονταν σε τιμές ρεκόρ.

Οι αυξημένες αποδόσεις των ομολόγων, τα σημάδια για πιο αυστηρά μέτρα και η μεγαλύτερη ρυθμιστική αυστηρότητα είχαν επίδραση στην ψυχολογία του κρύπτο-κόσμου.

Μετά από μία σύντομη ανάκαμψη, η αγορά των ψηφιακών νομισμάτων επέστρεψε πάλι στο κόκκινο την Δευτέρα.

Η κρύπτο-αγορά καταρρέει τελευταία, σύμφωνα με το WazirX Trade Desk, όμως είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι η κρύπτο-αγορά είναι οριστικά... νεκρή. Για να υποστηρίξει το επιχείρημά του, πρόσθεσε ότι η Intel θα μπει στον χώρο των εξορύξεων bitcoin και σκοπεύει να αποκαλύψει ένα νέο τσιπ εξορύξεων. Επίσης, περίπου 300 τράπεζες σκοπεύουν να επιτρέπουν επενδύσεις σε bitcoin στο πρώτο μισό του 2022.   

“Η Microsoft αγόρασε την Activision, μία από τις κορυφαίες δημιουργούς παιχνιδιών στον κόσμο, εστιάζοντας έτσι στον «Μέτα-κόσμο» (Metaverse) και το Instagram σκοπεύει να ενσωματώσει NFTs ενώ το Twitter θα κυκλοφορήσει επαληθεύσεις NFTs” πρόσθεσε.

Οι ειδικοί λένε ότι η πρόσφατη πτώση στην αγορά των κρυπτονομισμάτων δεν είναι ένα φαινόμενο το οποίο αφορά μόνον αυτά. Οι χρηματοπιστωτικές αγορές έχουν χτυπηθεί, δημιουργώντας έτσι νευρικότητα και άγχος στον χώρο των ψηφιακών νομισμάτων.

Δυστυχώς τα κρυπτονομίσματα σχετίζονται ακόμα αρκετά με το χρηματιστήριο. Συνεπώς, ό,τι και να γίνει στο χρηματιστήριο θα επηρεάσει κάποια στιγμή την κρύπτο-αγορά, είπε ο Edul Patel, ο διευθύνων σύμβουλος της Mudrex.

“Οι φόβοι ότι θα ανέβουν τα επιτόκια από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθεμάτων έχουν κρατήσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές σε εγρήγορση” πρόσθεσε.

Ειδικοί της αγοράς δεν πιστεύουν, πάντως, ότι η αγορά των κρυπτονομισμάτων θα πέσει πολύ περισσότερο από τα επίπεδα που βρίσκεται τώρα και απορρίπτουν την θεωρία ότι η αγορά είναι νεκρή.

“Με πολλά ιδρύματα να μαζεύουν δισεκατομμύρια δολάρια, είναι μία καλή στιγμή για να επενδύσει κάποιος” είπε ο Patel. “Αν κοιτάξουμε τα δεδομένα, βλέπουμε ξεκάθαρα  ότι οι φάλαινες εκμεταλλεύονται τις χαμηλότερες τιμές για να επενδύσουν”.

Όταν τα θεμέλια παραμένουν ή βελτιώνονται κατά τη διάρκεια της πτώσης στην αγορά, είναι μία ευκαιρία και όχι μία απειλή, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει αντιμετωπίσει πολλές μεγάλες και μικρές πτώσεις τον τελευταίο χρόνο, και πάντα καταφέρνει και επανέρχεται, σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της Founder Bitbns, Gaurav Dahake.

“Πρέπει να υπάρχει λίγη υπομονή στις επενδύσεις στα κρυπτονομίσματα και υπομονή μέχρι να υπάρχει μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με τις ρυθμίσεις από το Fed, οι οποίες θα τα σταθεροποιήσουν”, πρόσθεσε ο Dahake.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.