ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς να επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα μέσω PayPal

09:59 - 03 Φεβ 2022 | Νομίσματα
Πώς να επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα μέσω PayPal
Η PayPal Holdings Inc είναι μία πλατφόρμα ηλεκτρονικών χρηματικών μεταφορών που προσφέρει χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες στους καταναλωτές και στους εμπόρους σε πάνω από 200 αγορές σε όλο τον κόσμο.

Οι υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων της PayPal είναι διαθέσιμες από το 2020, αλλά τον Μάρτιο του 2021 η PayPal επέκτεινε τις υπηρεσίες της με την κυκλοφορία της υπηρεσίας «Checkout with Crypto».

Οι χρήστες PayPal που έχουν κρύπτο-αγαθά μπορούν να αγοράσουν, να πουλήσουν, να κρατήσουν και να πληρώσουν με κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin και το Ethereum. 

Πώς να επενδύσεις με PayPal

Για να αγοράσεις κρυπτονομίσματα πρέπει να περάσεις από μία διαδικασία εγγραφής.

Για να επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα χρησιμοποιώντας την εφαρμογή της PayPal:

  • Πάτησε «crypto» στο μενού της PayPal
  • Πάτησε «buy» (η PayPal θα σου ζητήσει να επαληθεύσεις την ταυτότητά σου)

Άλλο ένα σημαντικό πράγμα που αξίζει να ξέρεις είναι ότι μπορείς να διατηρείς κρυπτονομίσματα που έχεις αγοράσει μέσω PayPal. Αυτή την στιγμή δεν μπορείς να μεταφέρεις κρυπτονομίσματα μέσω και έξω από τον λογαριασμό σου.

Η PayPal έχει ένα μέγιστο όριο δολαρίων για τις κρύπτο-συναλλαγές. Υπάρχει ένα όριο $100,000 κάθε εβδομάδα για τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων ενώ δεν υπάρχει όριο για τις αγορές σε ένα 12-μηνο.

Σκέψεις επιμέλειας του λογαριασμού

Ενώ η PayPal λέει ότι μπορεί να σου ανήκει κάθε κρυπτονόμισμα που αγοράζεις σε αυτή την πλατφόρμα, δεν προσφέρει ιδιωτικά κλειδιά για αυτά τα αγαθά. Στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων και των κρύπτο-χαρτοφυλακίων, τα προσωπικά κλειδιά λειτουργούν ως υπερβολικά κωδικοποιημένοι κωδικοί πρόσβασης (heavily encrypted access codes) που σου δίνουν προστατευμένη πρόσβαση σε όλα τα κρύπτο-προϊόντα σου.

Κρύπτο-υπηρεσίες όπως η Electrum και η Coinbase προσφέρουν ιδιωτικά κλειδιά, τα οποία είναι ένα από τα δύο κλειδιά που βασίζουν τις συναλλαγές τους μεγάλα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin. Το άλλο είναι ένα δημόσιο κλειδί, το οποίο είναι γνωστό δημοσίως και χρησιμοποιείται συνήθως για λόγους ταυτοποίησης.

Μέρος της γοητείας των ιδιωτικών κλειδιών στις επενδύσεις κρυπτονομισμάτων είναι ότι προστατεύει τα περιουσιακά σου στοιχεία από το να μπουν σε κίνδυνο. Ένα δημόσιο κλειδί δεν σημαίνει ότι το δημόσιο δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα περιουσιακά σου στοιχεία, απλά επιτρέπει στην PayPal να έχει πρόσβαση στα κρυπτονομίσματά σου για να διεξάγει συναλλαγές. Αυτό, όμως, σημαίνει ότι αν η ασφάλεια της PayPal τεθεί σε κίνδυνο, τότε όλα τα κρυπτονομίσματα που επιτρέπεται να έχει πρόσβαση μπορούν να κινδυνέψουν.

Ενώ η PayPal προσφέρει στους αγοραστές προστασία στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, ο κανόνας της για το ιδιωτικό κλειδί μπορεί να είναι ένα μειονέκτημα για αυτούς που θέλουν να ανταγωνιστούν για την επιμέλεια των κρυπτονομισμάτων που αγοράζουν, πουλάνε και διατηρούν μέσω PayPal.

Τα χαρακτηριστικά των επενδύσεων μέσω PayPal

Τα κρυπτονομίσματα είναι ψηφιακά αγαθά που χρησιμοποιούν κωδικοποιημένη τεχνολογία blockchain. Αυτά τα αγαθά χρησιμοποιούνται συχνά ως μέσο πληρωμής για προϊόντα και υπηρεσίες. Ωστόσο, είναι πολύ ασταθή καθώς οι τιμές τους έχουν συνεχώς διακυμάνσεις. Η PayPal προσφέρει αυτή την στιγμή τέσσερα είδη, το bitcoin (συμπεριλαμβανομένου του bitcoin cash), το Ethereum και το Litecoin.

Ενώ δεν υπάρχουν χρεώσεις για να διατηρείς απλά τα κρυπτονομίσματα στον λογαριασμό σου, θα χρειαστείς τουλάχιστον $1 για να ξεκινήσεις. Η PayPal, όμως, έχει τις ακόλουθες χρεώσεις συναλλαγών, οι οποίες εξαρτώνται από το ποσό της αγοράς.

  • $1-$24.99: $0.50
  • $25-$100: 2.30%
  • $100.01-$200: 2.00%
  • $200.01-$1000.01: 1.80%
  • $1000.01+: 1.50%

Εκτός από τις χρεώσεις συναλλαγών υπάρχουν κι άλλες χρεώσεις, όπως το spread, ή αλλιώς περιθώριο. Η PayPal αποκαλύπτει και την ισοτιμία και το spread για την κάθε συναλλαγή.

Οι χρεώσεις εφαρμόζονται και για προσωπικές συναλλαγές ή μεταφορές όπου γίνονται αλλαγές νομισμάτων. Για την ώρα, μόνο πελάτες στις ΗΠΑ μπορούν να αγοράσουν, να πουλήσουν ή να διατηρήσουν κρυπτονομίσματα μέσω PayPal.

Είναι η PayPal η κατάλληλη κρύπτο-πλατφόρμα για εσένα;

Αυτό εξαρτάται από τις προτιμήσεις σου. Η PayPal μπορεί να είναι μία καλή επιλογή για τους ήδη υπάρχοντες πελάτες που χρησιμοποιούν συχνά την πλατφόρμα για μεταφορές χρημάτων και για άλλες υπηρεσίες. Είτε χρησιμοποιείς ρευστά χρήματα είτε κρυπτονομίσματα, μπορείς να τα κρατάς στον λογαριασμό σου χωρίς επιπλέον χρεώσεις.

Ωστόσο, το νέο χαρακτηριστικό πληρωμής της PayPal δεν σε αφήνει να πληρώσεις με κρυπτονομίσματα. Η νέα υπηρεσία μετατρέπει τα κρυπτονομίσματα που έχεις σε δολάρια για να κάνεις μία αγορά.

Άλλο ένα πράγμα που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι ότι η PayPal χρεώνει μικρές χρεώσεις συναλλαγών και ισοτιμίες όταν αγοράζεις ή πουλάς κρυπτονομίσματα.

Κάτι ακόμα που πρέπει να θυμάσαι είναι η ποικιλία κρυπτονομισμάτων της PayPal, τα οποία είναι το bitcoin, το bitcoin cash, το Ethereum και το Litecoin. Αυτές οι τέσσερις επιλογές είναι περιοριστικές για επενδυτές που ψάχνουν για μία μεγαλύτερη γκάμα κρυπτονομισμάτων, μετοχών ή ETFs.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.