ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρυπτονομίσματα: Οι συμβουλές των... σοφών traders Κύριο

10:55 - 05 Φεβ 2022 | Νομίσματα
Κρυπτονομίσματα: Οι συμβουλές των... σοφών traders
Οι traders έχουν παραδοσιακά μεγαλύτερη επίγνωση του τι συμβαίνει στην αγορά συναλλαγών όπως και στην αγορά βραχυπρόθεσμων επενδύσεων. Είναι αυτοί που μπαίνουν στον κύκλο της αγοράς, της πώλησης και της επανάληψης. Παίρνουν το κέρδος τους και φεύγουν. Είναι γνωστό ότι η αγορά των κρυπτονομισμάτων είναι πολύ ασταθής και πρέπει να είσαι αρκετά προσεκτικός ώστε να έχεις μία εναλλακτική. Οι διακυμάνσεις μπορεί να οδηγήσουν να χάσεις τον χρόνο που χρειάζεσαι για να σχεδιάσεις προσεκτικά τις στρατηγικές σου και να τις ακολουθήσεις. Κάποιοι traders έχουν μετατραπεί σε επενδυτές και έχουν διατηρήσει κάποια κρυπτονομίσματα για ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Υπάρχουν ορισμένες βασικές κατευθύνσεις των... σοφών traders:

  1. Χρονικό περιθώριο

Πρέπει πάντα να ξεκινάμε με την ανάλυση ενός αρκετά μεγάλου χρονικού πλαισίου, καθώς αναζητούμε ένα μοτίβο τιμών για μελλοντική πρόβλεψη της τιμής του νομίσματος. Ένας μήνας εκτίμησης είναι πάντα πιο ασφαλής από μία εβδομάδα παρατήρησης.

  1. Να έχεις έναν στόχο

Πριν από κάθε επένδυση που κάνεις πρέπει να έχεις έναν στόχο. Για κάθε στόχο που θέτεις πρέπει να ξέρεις πώς να βγάλεις τα κέρδη όταν πετυχαίνετε ο στόχος γιατί αν δεν τα πουλήσεις με έναν πειθαρχημένο τρόπο και περιμένεις για μελλοντικά κέρδη, μπορεί να εμποδιστούν οι στόχοι σου. Αν το ποσό που επενδύεις έχει σκοπό, επένδυσε τα χρήματά σου σε δυνατά νομίσματα. Για να βγάλουν γρήγορα κέρδη, πολλοί επενδύουν σε meme νομίσματα κάτι το οποίο οδηγεί συνήθως σε ζημίες.

  1. Η επικράτηση του Bitcoin

Το bitcoin μπορεί να χαρακτηριστεί ως η «ραχοκοκαλιά» των κρυπτονομισμάτων καθώς οι τιμές των άλλων κρυπτονομισμάτων βασίζονται αρκετά στην τιμή του bitcoin. Αν η τιμή του bitcoin αυξάνεται, συνήθως οι τιμές των άλλων μεγάλων altcoin, όπως το Ethereum και το Cardano, ανεβαίνουν, ενώ αν μειώνεται τότε παίρνει μαζί του και τα άλλα νομίσματα. Αυτό συμβαίνει γιατί το bitcoin θεωρείται μία ασφαλής επένδυση. Υπάρχει ένας δείκτης ο οποίος λέγεται «Η επικράτηση του Bitcoin» (Bitcoin Dominance), ο οποίος μετράει τον συνολικό αριθμό των bitcoin. Όταν «Η επικράτηση του Bitcoin» αυξάνεται, μεταφέρονται χρήματα από άλλα altcoin στο bitcoin. Αν η συνολική κρύπτο-αγορά και «Η επικράτηση του Bitcoin»  πέφτει, τότε δεν θα πρέπει να επενδύσεις στην κρύπτο-αγορά.

  1. Λογαριασμός Demo

Η κρύπτο-αγορά δεν είναι σαν τις άλλες παραδοσιακές αγορές. Προτείνεται πάντα να επενδύεις σε κρυπτονομίσματα μέσω του λογαριασμού demo της κάθε εφαρμογής. Αυτός ο λογαριασμός θα σε βοηθήσει να καταλάβεις καλύτερα την κρύπτο-αγορά. Αν είσαι αρχάριος trader, τότε ο λογαριασμός demo είναι αναγκαίος. Επειδή η κρύπτο-αγορά λειτουργεί 24 ώρες κάθε μέρα είναι καλό να συνηθίσεις τον λογαριασμό demo γιατί θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς καλύτερα τον αληθινό σου λογαριασμό.

Αν είσαι αρχάριος trader μπορείς να ξεκινήσεις να ανταλλάσσεις stable coins γιατί έχουν λιγότερες διακυμάνσεις από τα άλλα κρυπτονομίσματα. Οι traders πρέπει να είναι υπομονετικοί γιατί αν είναι βιαστικοί στις αγοραπωλησίες τους, μπορεί να χάσουν καλές ευκαιρίες.   

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.