ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθεροποίηση Bitcoin μετά την πτώση σε χαμηλό 2 εβδομάδων

23:36 - 21 Φεβ 2022 | Νομίσματα
Σταθεροποίηση Bitcoin μετά την πτώση σε χαμηλό 2 εβδομάδων
Το Bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο βάσει κεφαλαιοποίησης, υποχώρησε στο χαμηλό δύο εβδομάδων των 37.300 δολαρίων νωρίτερα τη Δευτέρα 21/2, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στην ανατολική Ευρώπη, πριν σταθεροποιηθεί γύρω στα 39.000 δολάρια.

Οι αναλυτές δεν είναι πεπεισμένοι ότι η ανάκαμψη θα διαρκέσει. Το Κρεμλίνο απέκλεισε την προοπτική ενός διαλόγου σύντομα μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αμερικανού ομολόγου του Τζο Μπάιντεν, μια ιδέα που πρότεινε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν την Κυριακή. Η Ουκρανία, εν τω μεταξύ, ανέφερε βομβαρδισμούς από αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία.

«Οι αγορές θα μπορούσαν να είναι πολύ ακατάστατες εάν όντως συμβεί στρατιωτική δράση», δήλωσε ο Jason Deane, αναλυτής της Quantum Economics.

Το Ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, έχει χάσει 6,8% τις τελευταίες επτά ημέρες, πασχίζοντας να παραμείνει πάνω από τα 2.700 $.

Αντίθετα, τα κουπόνια που σχετίζονται με το metaverse και τα παιχνίδια κινήθηκαν κατά κύριο λόγο υψηλότερα. Η Axie Infinity (AXS), ο ηγέτης στον ακόμα εκκολαπτόμενο τομέα «play-to-earn» της κρυπτογράφησης, σημειώνει άνοδο 5% τις τελευταίες 24 ώρες.

Η πρόοδος έρχεται καθώς το παιχνίδι ξεπέρασε τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις διάρκειας ζωής μη ανταλλάξιμων tokens (NFTs), σύμφωνα με στοιχεία της DappRadar. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε το 2018 και τώρα έχει κεφαλαιοποίηση 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.