ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βαρίδι» για τα κρυπτονομίσματα το Ουκρανικό- «Σβήνει» τους θετικούς οιωνούς

09:05 - 23 Φεβ 2022 | Νομίσματα
«Βαρίδι» για τα κρυπτονομίσματα το Ουκρανικό- «Σβήνει» τους θετικούς οιωνούς
Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων δεν έχουν μείνει στο απυρόβλητο των εξελίξεων στην Ουκρανία. Μαζί με τις υπολοιπες διεθνείς αγορές, καταγράφουν σημαντικές απώλειες τις τελευταίες ημέρες.

Η τιμή του Bitcoin στο Coinbase ήταν $37,590 την Τρίτη κατά 14.89% πιο χαμηλή από πριν από μία εβδομάδα.

Και άλλα altcoins έπεσαν λόγω του φόβου για τον πόλεμο στην Ευρώπη, με το Ethereum να πέφτει κατά 16.35%, το Binance Coin κατά 14.99%, το Avalanche κατά 18.19%, το Terra κατά 8.27% και το Cardano κατά 21.48% την τελευταία εβδομάδα. Τα νομίσματα του μέτα-κόσμου, Decentraland και The Sandbox έπεσαν κατά 17.85% και 27.51% αντιστοίχως. Τα meme κρυπτονομίσματα Shiba Inu και Dogecoin έχουν μειωθεί κατά 22.51% και 14.35% αντιστοίχως. Σύμφωνα με το Coibase, η αγορά έχει πέσει κατά 4.92% τις τελευταίες 24 ώρες.

“Η τρέχουσα πτώση στην κρύπτο-αγορά είναι μία αντίδραση στις εντάσεις ανάμεσα στην Ουκρανία και στην Ρωσία” είπε ο CEO του BuyUcoin, Shivam Thakral.

“Αν υπήρχε ένας πόλεμος ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα κέντρα κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, θα αυξανόταν ο ρυθμός πτώσης του Bitcoin, και αυτός είναι ο φόβος που κρατάει τη αγορά σε εγρήγορση. Αν δούμε την γενικότερη εικόνα, έχουμε δει κάποιες υποσχόμενες εξελίξεις τον τελευταίο καιρό, όπως το Super Bowl, το οποίο εστίαζε στα κρυπτονομίσματα, και το NYSE το οποίο υπέβαλλε αίτηση για εμπορικό σήμα προκειμένου να γίνει μία υπηρεσία ανταλλαγής NFT και trading κρυπτονομισμάτων”.

Όμως, η πολεμική ατμόσφαιρα έχει ουσιαστικά σβήσει όλα τα θετικά μηνύματα. Με τις διεθνείς αγορές στα «κόκκινα», τα κρυπτονομίσματα δεν καταφέρνουν να μείνουν ανεπηρέαστα.

Γενικώς, τους τελευταίους δύο μήνες, διάφορα μακροοικονομικά γεγονότα έχουν επιδράσει στην κρύπτο-αγορά. Πρώτα, η μετάλλαξη όμικρον η οποία οδήγησε σε ένα κραχ και μετά η ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Αποθεμάτων για πιο αυστηρά μέτρα. Έπειτα ακολούθησε μία απότομη διόρθωση στις τιμές των τεχνολογικών μετοχών, οι οποίες επηρέασαν τις τιμές των κρυπτονομισμάτων. Επίσης, ο Πρόεδρος Μπάιντεν αναμένεται να εκδώσει ένα εκτελεστικό διάταγμα για τις ρυθμίσεις στα κρυπτονομίσματα, το οποίο προσθέτει επιπλέον αβεβαιότητα στην αγορά, που δεν μπορεί να... ησυχάσει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.