ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι παράγοντες που ορίζουν το… ασανσέρ της τιμής του bitcoin Κύριο

22:45 - 27 Φεβ 2022 | Νομίσματα
Οι παράγοντες που ορίζουν το… ασανσέρ της τιμής του bitcoin
Η τιμή του bitcoin βασίζεται, όπως σε όλα τα επενδυτικά αγαθά, σε δύο πράγματα, στην ζήτηση και την προσφορά. Η τιμή του ανεβαίνει όταν αυξάνεται η ζήτηση και πέφτει όταν μειώνεται. Άρα, η τιμή του αποτυπώνει κάθε χρονική περίοδο πόσα χρήματα είναι διατεθειμένος να δώσει ο κόσμος υπολογίζοντας βασικά τις προοπτικές για την μελλοντική του αξία.

Εφόσον το bitcoin είναι ακόμα νέο και η κεφαλαιοποίηση του πολύ μικρή σε σχέση με το Αμερικάνικο δολάριο ή το ευρώ, η τιμή του είναι ακόμα πολύ ασταθής. Αναμένεται να γίνει λιγότερο ασταθές όταν ωριμάσει η αγορά, κάτι που δεν γνωρίζει κανένας πότε θα γίνει.

Γιατί μπορεί να αναπτυχθεί η τιμή του bitcoin;

  • ·       Η προσφορά του bitcoin είναι περιορισμένη, με το ανώτατο όριο να είναι 21 εκατομμύρια bitcoin. Αυτή την στιγμή κυκλοφορεί το 84% των bitcoin στην αγορά, δηλαδή πάνω από 17,651,950 bitcoin. Μπορεί να πάρει πάνω από 120 χρόνια για να φτάσουμε σε αυτό το ανώτατο όριο.

  • ·       Τεχνολογική ανάπτυξη: βελτιώσεις στην ασφάλεια, την ανωνυμία, την χρηστικότητα και την εμπειρία των χρηστών καθώς και άλλα νέα χαρακτηριστικά μπορεί να αυξήσουν την χρήση του bitcoin και την τιμή του.

  • ·       Η υποστήριξη του bitcoin από τις κυβερνήσεις και οι ευνοϊκές ρυθμίσεις, μπορεί να αυξήσουν την τιμή του bitcoin

  • ·       Αν δημιουργηθούν νέες επιχειρηματικές λύσεις, τότε μπορεί να ανέβει η ζήτηση του bitcoin

  • ·       Η αντίληψη της κοινωνίας: αν όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να βλέπουν το bitcoin ως μία ελκυστική μορφή χρημάτων ή αγαθών και το εμπιστεύονται, τότε η ζήτηση και η τιμή του θα ανέβουν.

Γιατί μπορεί να μειωθεί η τιμή του bitcoin;

Μπορεί να δούμε την τιμή του bitcoin να πέφτει ως αντίδραση σε τεχνολογικά προβλήματα, αποτυχίες στα οικοσυστήματα, δυσμενείς ρυθμίσεις, περιορισμούς, χειραγώγηση της αγοράς, αρνητική προσοχή από τα ΜΜΕ ή άλλους λόγους που οδηγούν τον κόσμο να χάνει την πίστη του για το νόμισμα.

Πρέπει, επίσης, να θυμάσαι ότι το bitcoin ανταλλάσσεται σε δυάδες. Άρα, η τάση στην τιμή του μπορεί να είναι διαφορετική όταν ανταλλάσσεται με το Αμερικάνικο δολάριο σε αντίθεση με το ether.

Η τιμή και η αξία του bitcoin

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η τιμή του bitcoin μπορεί να μην αντικατοπτρίζει την αξία του. Ενώ η αγορά καθορίζει την τιμή, η αξία του bitcoin είναι πιο υποκειμενική και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. 

Το βράδυ της Κυριακής (27/2), το bitcoin καταγράφει απώλειες 2,83% στα 38.239 δολάρια.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.