ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Coinbase μπλοκάρει 25.000 κρυπτο-πορτοφόλια που συνδέονται με τη Ρωσία

08:50 - 08 Μαρ 2022 | Νομίσματα
Η Coinbase μπλοκάρει 25.000 κρυπτο-πορτοφόλια που συνδέονται με τη Ρωσία
Στον «πάγο» μπαίνουν 25.000 ψηφιακά πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων από την πλατφόρμα συναλλαγών, Coinbase, τα οποία συνδέονται με Ρώσους επενδυτές ή ρωσικές εταιρείες, στο πλαίσιο των κυρώσεων που επιβάλλονται κατά της Μόσχας.

Σε ανάρτηση στο blog της Coinbase, ο νομικός διευθυντής της εταιρείας, Paul Grewal, περιέγραψε πώς το χρηματοπιστωτικό σύστημα συμμορφώνεται με τους νέους κανόνες που επιβλήθηκαν εν μέσω της συνεχιζόμενης εισβολής στην Ουκρανία. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση «προηγμένων αναλύσεων blockchain» για τον εντοπισμό λογαριασμών που συνδέονται έμμεσα με αποκλεισμένους χρήστες, εξηγεί ο Grewal.

Όπως αναφέρει η Coinbase, οι 25.000 αποκλεισμένοι λογαριασμοί «σχετίζονταν με Ρώσους ιδιώτες ή οντότητες που πιστεύουμε ότι εμπλέκονται σε παράνομη δραστηριότητα». Δεν διευκρινίζει πότε ακριβώς είχαν αποκλειστεί ή πόσοι από τους περιορισμούς σχετίζονται με τις τρέχουσες κυρώσεις, αναφέροντας ως παράδειγμα μια κύρωση το 2020 εναντίον συγκεκριμένου Ρώσου υπηκόου με 1.200 πιθανούς συνδεδεμένους λογαριασμούς.

«Οι κυρώσεις διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην προώθηση της εθνικής ασφάλειας και στην αποτροπή των παράνομων επιθέσεων και η Coinbase υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειες των κυβερνητικών αρχών», δήλωσε ο Grewal.

Παρ’ όλο που τα κρυπτο-πορτοφόλια ενδέχεται να είναι ανώνυμα και δεν απαιτούν συναλλαγές μέσω τραπεζών, ο Grewal επισημαίνει ότι οι συναλλαγές είναι «ανιχνεύσιμες, μόνιμες και δημόσιες», κάτι που ενδεχομένως μπορεί να διευκολύνει την καταστολή των παράνομων λογαριασμών, εμποδίζοντάς τους από την αγορά ή την πώληση κρυπτονομισμάτων μέσω μιας υπηρεσίας όπως το Coinbase.

«Τα ψηφιακά assets (περιουσιακά στοιχεία) έχουν ιδιότητες που αποτρέπουν τις κοινές προσεγγίσεις για την αποφυγή κυρώσεων», πρόσθεσε ο Grewal.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.