ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι...συμβουλές του Έλον Μασκ για τον πληθωρισμό ενίσχυσαν τα κρυπτονομίσματα

16:46 - 14 Μαρ 2022 | Νομίσματα
Οι...συμβουλές του Έλον Μασκ για τον πληθωρισμό ενίσχυσαν τα κρυπτονομίσματα
Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ βρίσκεται σε δυσθεώρητα επίπεδα, ανεβαίνοντας με ρυθμό που δεν έχει παρατηρηθεί εδώ και δεκαετίες και ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, δίνει τις δικές του... συμβουλές.

Σε ένα tweet του έγραψε: «Σαν γενική αρχή, για όσους αναζητούν συμβουλές από αυτό το “νήμα”, είναι γενικά καλύτερο να έχετε φυσικά πράγματα όπως ένα σπίτι ή μετοχές σε εταιρείες που πιστεύετε ότι κάνουν καλά προϊόντα, παρά δολάρια όταν ο πληθωρισμός είναι υψηλός».

Πάντως, ακόμα κι έτσι, ο Μασκ είπε ότι κρατά κρυπτονομίσματα. «Εξακολουθώ να κατέχω και δεν θα πουλήσω τα Bitcoin, τα Ethereum ή τα Doge μου», πρόσθεσε.

Τα σχόλια έρχονται καθώς ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ για τον Φεβρουάριο αυξήθηκε 7,9% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 1982.

Οι επενδυτές μπορεί να στραφούν σε φυσικά περιουσιακά στοιχεία, όπως τα εμπορεύματα, κατά τη διάρκεια περιόδων με υψηλό πληθωρισμό, καθώς το οικονομικό φαινόμενο ενισχύει τις τιμές τους.

Τα σχόλια του Μασκ για τα κρυπτονομίσματα οδήγησαν για λίγο υψηλότερα την τιμή του Βitcoin, πριν εξισορροπήσει πάλι τα κέρδη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, Μάικλ Σέιλορ, νωρίτερα στο «νήμα» του Twitter είχε αναφερθεί και στα κρυπτονομίσματα, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Τα ασθενέστερα νομίσματα θα καταρρεύσουν και η φυγή κεφαλαίων από μετρητά, ομόλογα και μετοχές αξίας προς σπάνια περιουσιακά στοιχεία όπως το Βitcoin θα ενταθεί».

Οι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι είναι γνωστοί ως εξέχουσες προσωπικότητες στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, καθώς και οι δύο έχουν προσθέσει Βitcoin στους ισολογισμούς των εταιρειών τους.

Τα σχόλια του Μασκ στο παρελθόν έχουν αυξήσει αρκετές φορές την τιμή των ψηφιακών νομισμάτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.