ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

CEO DBS Bank: Τα κρυπτονομίσματα ως εναλλακτική του χρυσού Κύριο

19:16 - 19 Μαρ 2022 | Νομίσματα
CEO DBS Bank: Τα κρυπτονομίσματα ως εναλλακτική του χρυσού
Τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να γίνουν εναλλακτική του χρυσού, αλλά είναι απίθανο να μετατραπούν σε «χρήματα όπως τα ξέρουμε», ισχυρίζεται ο Πίγιους Γκούπτα, Διευθύνων Σύμβουλος του μεγαλύτερου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της Σιγκαπούρης, DBS Bank.

Το ανώτατο στέλεχος της DBS Bank εξέφρασε τις σκέψεις του για πολλά δημοφιλή θέματα κρυπτονομισμάτων κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης στους The Economic Times.

Όπως αρκετοί υποστηρικτές του, ο Γκούπτα θεωρεί ότι το Βitcoin θα μπορούσε να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση για τον χρυσό.

Ωστόσο, επεσήμανε την τρέχουσα αστάθεια της αγοράς κρυπτονομισμάτων, η οποία δεν θα επιτρέψει στο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο να έχει τη χρήση των «χρημάτων όπως τα ξέρουμε».

«Η άλλη μεγάλη πρόκληση είναι η αστάθεια στην αξία. Εάν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για να πληρώσετε για κάτι, δεν ξέρετε τι σας κοστίζει. Σήμερα τα κρυπτονομίσματα είναι μια πιθανή πηγή εικαζόμενης αξίας, αλλά είναι απίθανο να γίνουν μια πηγή χρημάτων όπως τα ξέρουμε», σημείωσε.

Ο Γκούπτα στάθηκε στην ανάγκη ύπαρξης ενός ρυθμιστικού πλαισίου παγκοσμίως για τα κρυπτονομίσματα, σημειώνοντας ότι υπεύθυνες για τον σχεδιασμό του θα πρέπει να είναι οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες.

Ακόμα αναφέρθηκε στο ζήτημα των ψηφιακών νομισμάτων κεντρικών τραπεζών, οραματιζόμενος ότι η εφαρμογή τους θα μπορούσε να οδηγήσει σε «αποδιαμεσολάβηση» στο τραπεζικό σύστημα. Προέβλεψε ότι η πραγματική κυκλοφορία ενός τέτοιου νομισματικού προϊόντος είναι απλώς θέμα χρόνου και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ περισσότερο.

Όπως και πολλοί άλλοι, στάθηκε στα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας blockchain που χρησιμοποιείται στα κρυπτονομίσματα. «Μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο διεκπεραιώνεται η χρηματοδότηση του εμπορίου, μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι πληρωμές και οι εκκαθαρίσεις διακανονισμών, μπορεί να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας των συναλλαγών», εξήγησε.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:18 - 19 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.