ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαλαισία: Εξετάζει την υιοθέτηση του Bitcoin ως επίσημης μεθόδου πληρωμής

17:00 - 21 Μαρ 2022 | Νομίσματα
Μαλαισία: Εξετάζει την υιοθέτηση του Bitcoin ως επίσημης μεθόδου πληρωμής
Στα βήματα του Ελ Σαλβαδόρ φέρεται να εξετάζει να βαδίσει η Μαλαισία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Μαλαισιανός αναπληρωτής υπουργός στο Υπουργείο Επικοινωνίας της χώρας Ζαχίντι Ζαϊνούλ Αμπιντίν φέρεται να προέτρεψε την κυβέρνηση να υιοθετήσει κρυπτονομίσματα όπως το Βitcoin ως επίσημη μέθοδο πληρωμής εντός των συνόρων.

«Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση μπορεί να το επιτρέψει αυτό. Προσπαθούμε να δούμε πώς μπορούμε να το νομιμοποιήσουμε, βοηθώντας στην προώθηση των κρυπτονομισμάτων», δήλωσε ο Μαλαισιανός πολιτικός.

Προς το παρόν, το Ελ Σαλβαδόρ είναι η μόνη χώρα που έχει αποδεχθεί το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα ως επίσημο μέσο πληρωμής εντός της επικράτειάς της.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν και αντίθετες απόψεις, φαίνεται να αποκομίζει αρκετά οφέλη. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο τουριστικός τομέας αυξήθηκε κατά 30% μετά τη νομιμοποίηση του Bitcoin, πράγμα που σημαίνει ότι οι άνθρωποι βρίσκουν πλέον τον προορισμό πιο ελκυστικό.

Κίνηση-έκπληξη

Εάν εφαρμοστεί στη Μαλαισία, η κίνηση θα προκαλέσει έκπληξη, καθώς οι τοπικές Αρχές έχουν επιδείξει μέχρι στιγμής μια μάλλον εχθρική στάση απέναντι στα κρυπτονομίσματα, και πιο συγκεκριμένα στους miners τους τελευταίους μήνες.

Το περασμένο καλοκαίρι, οι νομοθετικές Αρχές της Μαλαισίας κατέσχεσαν πάνω από 1.000 πλατφόρμες εξόρυξης Βitcoin, τις τοποθέτησαν σε ένα πάρκινγκ και τις συνέτριψαν επιδεικτικά με έναν ατμοκίνητο κύλινδρο! Οι αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι οι miners... έκλεψαν ηλεκτρική ενέργεια αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια των παράνομων εργασιών τους, ενώ ο κατεστραμμένος εξοπλισμός εξόρυξης ανήλθε σε 1,26 εκατομμύριo δολάρια.

Μια ξεχωριστή έκθεση αναφέρει ότι οι αρχές της Μαλαισίας κατέσχεσαν μηχανήματα που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα αξίας περίπου 13 εκατομμυρίων δολαρίων το 2021.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.