ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Άλμα» για τα κρυπτονομίσματα- Σε υψηλό τριών εβδομάδων το bitcoin

15:45 - 22 Μαρ 2022 | Νομίσματα
«Άλμα» για τα κρυπτονομίσματα- Σε υψηλό τριών εβδομάδων το bitcoin
Ούριος άνεμος πνέει στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, με το δημοφιλέστερο ψηφιακό νόμισμα, το bitcoin, να «σκαρφαλώνει» σήμερα (22/3) στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων.

Συγκεκριμένα, το bitcoin κατέγραψε ενδοσυνεδρική άνοδο έως και 5,6% στα 43.337 δολάρια, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδό του από τις 3 Μαρτίου. Ανάλογη πορεία και για το ethereum, το οποίο ενδοσυνεδριακά ενισχύθηκε έως και κατά 5,4% στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 17 Φεβρουαρίου.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί πως το ethereum καταγράφει διπλάσια κέρδη έναντι του bitcoin την τελευταία εβδομάδα. Ειδικότερα, το κρυπτονόμισμα του ethereum έχει καταγράψει κέρδη άνω του 16% τις τελευταίες επτά ημέρες έναντι ανόδου 8,4% του bitcoin.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το ether υπεραποδίδει λόγω της αισιοδοξίας για την πολυαναμενόμενη αναβάθμιση που υπόσχεται να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα του πιο δημοφιλούς blockchain στον κόσμο. Βέβαια, σε ετήσια βάση το ether υποχωρεί κατά περίπου 17% έναντι απωλειών 7% του bitcoin.

Αναλυτές ανέφεραν στο Reuters ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ειδήσεις που να λειτουργούν ως καταλύτες για τα κέρδη αυτά και επικαλούνται τη συγκρατημένη διάθεση των επενδυτών για ρίσκο, που ενίσχυσε τους ευρωπαϊκούς χρηματιστηριακούς δείκτες την Τρίτη. Ωστόσο, τα επενδυτικά προϊόντα και funds που συνδέονται με κρυπτονομίσματα εμφάνισαν καθαρές εκροές για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία της CoinShares την Δευτέρα, λόγω ανησυχιών σχετικά με τις πιθανές συνέπειες από τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας.

Η αγορά σημείωσε καθαρές εκροές 47 εκατ. δολαρίων την εβδομάδα που έληξε στις 18 Μαρτίου, μετά από εκροές 110 εκατ. δολαρίων την προηγούμενη εβδομάδα. Πριν από τις δύο τελευταίες εβδομάδες, τα επενδυτικά προϊόντα ψηφιακών assets είχαν εισροές επτά συνεχόμενων εβδομάδων.

Σε ό,τι αφορά τις σημερινές συναλλαγές, σύμφωνα με τα στοιχεία του investing.com, το bitcoin ενισχύεται κατά 3,98% στα 42.886 δολάρια και το ethereum κερδίζει 3,16% στα 3.004,82 δολάρια.

Το binance coin κινείται ανοδικά κατά 2,97% στα 405,81 δολάρια, το cardano κινείται υψηλότερα κατά 6,29% στα 0,9557 δολάρια και το solana σημειώνει κέρδη 1,76% στα 91,374 δολάρια. Αντίθετα, το Terra Luna υποχωρεί κατά 1,76% στα 93,3657 δολάρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.