ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JPMorgan: Σημαντικά περιθώρια ανάκαμψης του bitcoin μετά την πτώση

13:21 - 27 Μαϊ 2022 | Νομίσματα
JPMorgan: Σημαντικά περιθώρια ανάκαμψης του bitcoin μετά την πτώση
Η πρόσφατη πτώση του Bitcoin οδήγησε το διάσημο ψηφιακό νόμισμα πολύ χαμηλότερα από τη «δίκαιη τιμή του», δίνοντας πλέον σημαντικά περιθώρια ανάκαμψης, αναφέρουν οι αναλυτές της JPMorgan Chase.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τράπεζα, το bitcoin είναι υποτιμημένο κατά 28%, ενώ η JPMorgan θέτει την τιμή στόχο στα 38.000 δολάρια για το διάσημο κρυπτονόμισμα, που είχε υποχωρήσει έως και κάτω από τα 26.000 δολάρια νωρίτερα αυτόν τον μήνα για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2020.

«Η διόρθωση της αγοράς κρυπτονομισμάτων τον περασμένο μήνα μοιάζει περισσότερο με συνθηκολόγηση σε σχέση με τον περασμένο Ιανουάριο - Φεβρουάριο και από εδώ και πέρα βλέπουμε ανοδική πορεία για το bitcoin και τις αγορές κρυπτονομισμάτων γενικότερα», σημειώνουν οι αναλυτές της JPMorgan.

Υπενθυμίζεται ότι η αξία του bitcoin έχει διολισθήσει κατά περίπου 37% εντός του 2022, ενώ η βουτιά για ethereum κυμαίνεται περίπου στο 48%, με τη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων να έχει υποχωρήσει πλέον στα περίπου 1,3 τρισ. δολάρια από τα 3 τρισ. που ήταν το Νοέμβριο.

Μεγαλύτερα περιθώρια ανάκαμψης για τα ψηφιακά νομίσματα

Η JPMorgan επισημαίνει ότι το sell-off επέφερε πολύ μεγαλύτερο πλήγμα στα κρυπτονομίσματα σε σχέση με άλλες εναλλακτικές επενδύσεις, όπως τα ιδιωτικά μετοχικά κεφάλαια, το ιδιωτικό χρέος και τα ακίνητα.

Αυτό υποδηλώνει μεγαλύτερα περιθώρια ανάκαμψης για τα ψηφιακά νομίσματα, σύμφωνα με τους αναλυτές της τράπεζας.

«Επομένως, αντικαθιστούμε τα ακίνητα με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ως την προτιμώμενη εναλλακτική κατηγορία περιουσιακών στοιχείων μαζί με τα hedge funds», αναφέρει η τράπεζα.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:24 - 27 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.