ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα πέντε κρυπτονομίσματα με τις καλύτερες επιδόσεις αυτή την εβδομάδα Κύριο

14:48 - 04 Ιουν 2022 | Νομίσματα
Τα πέντε κρυπτονομίσματα με τις καλύτερες επιδόσεις αυτή την εβδομάδα
Μπορεί το Bitcoin και το Ethereum να κυριαρχούν στην αγορά των ψηφιακών νομισμάτων, ωστόσο υπάρχουν περισσότερα από 19.000 κρυπτονομίσματα, κάποια από τα οποία φαίνεται να μην περνούν απαρατήρητα.

Η πτωτική αγορά (bear market) του Bitcoin έχει απορροφήσει τη «ζωή» πολλών δημοφιλών κρυπτονομισμάτων, με τη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων να μειώνεται από 3 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περίπου 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια σήμερα.

Η τεράστια ανοδική αγορά (bull market) στον κλάδο το 2021, έφερε στο προσκήνιο νέα ψηφιακά νομίσματα, ωστόσο μια πτώση άνω του 50% στο bitcoin από το υψηλό του Νοεμβρίου έχει παρασύρει την ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων, ειδικά τα μικρότερα νομίσματα που σημείωσαν εξαιρετικά κέρδη πέρυσι, όπως το solana, το cardano και το polkadot.

Μεταξύ άλλων, η κατάρρευση του Luna και του stablecoin του, TerraUSD, έχει επίσης άμεσο αντίκτυπο όσον αφορά στην εμπιστοσύνη των κρυπτονομισμάτων, δημουργώντας ένα κλίμα αμφισβήτησης σε ορισμένους επενδυτές σχετικά με τη σταθερότητα άλλων νομισμάτων που συνδέονται με το δολάριο.

Παρά την αβεβαιότητα που κυριαρχεί στον χώρο των ψηφιακών νομισμάτων, φαίνεται ότι κάποια εναλλακτικά κρυπτονομίσματα, με λιγότερη ρευστότητα και περισσότερη αστάθεια, μπορούν να προσφέρουν στους επενδυτές τεράστιες απώλειες ή κέρδη σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Σύμφωνα με στοιχεία του CoinMarketCap, τα πέντε κρυπτονομίσματα με τις καλύτερες επιδόσεις με κεφαλαιοποίηση άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων την περασμένη εβδομάδα ήταν τα εξής: 

  • KuCoin: Κεφαλαιοποίηση: $1.7 δισεκ., Εβδομαδιαία επίδοση: 9.8%

KuCoin

  • Elrond: Κεφαλαιοποίηση: $1.7 δικεκ., Εβδομαδιαία επίδοση: 9.9%

erlond

  • Internet Computer: Κεφαλαιοποίηση: $2.0 δισεκ., Εβδομαδιαία επίδοση: 12.7%

internet

  • Stellar: Κεφαλαιοποίηση: $3.6 δισεκ., Εβδομαδιαία επίδοση: 15.9%

stellar

  • Cardano: Κεφαλαιοποίηση: $18.6 δισεκ., Εβδομαδιαία επίδοση: 16.2%

cardano

Τελευταία τροποποίηση στις 14:22 - 04 Ιουν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.