ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το 10% του πληθυσμού θα χρησιμοποιεί Bitcoin μέχρι το 2030 Κύριο

19:58 - 12 Ιουν 2022 | Νομίσματα
Το 10% του πληθυσμού θα χρησιμοποιεί Bitcoin μέχρι το 2030
Η Blockware Solutions, μια υποδομή blockchain και εταιρεία εξόρυξης Bitcoin, δημοσίευσε μια έκθεση που αναλύει τον ρυθμό υιοθέτησης του Bitcoin και τι να περιμένουμε στο μέλλον. Η ανάλυση της εταιρείας προβλέπει τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο χρήστες Bitcoin, υπολογίζοντας ότι το 10% του πληθυσμού θα χρησιμοποιεί δημοφιλές κρυπτονόμισμα μέχρι το 2030.

Η έκθεση εφαρμόζει την «καμπύλη S» για να σχεδιάσει τη μελλοντική υιοθέτηση του Bitcoin, μια θεωρία που χωρίζει την πορεία υιοθέτησης των νέων τεχνολογιών σε πέντε χρονικά στάδια.

Αυτά τα στάδια ορίζονται από τη σειρά υιοθεσίας μεταξύ διαφορετικών τύπων ανθρώπων. Αυτές οι ομάδες, κατά σειρά, είναι οι Innovators, Early Adopters, Early Majority, Late Majority και Laggards. Η μεγαλύτερη ανάπτυξη θεωρητικά λαμβάνει χώρα κατά τα στάδια της πρώιμης πλειοψηφίας και της όψιμης πλειοψηφίας.

Μια έκθεση της Wells Fargo από τον Φεβρουάριο ανέφερε ότι η υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων ακολουθεί ένα παρόμοιο μοτίβο. Ισχυρίστηκε ότι το τρέχον στάδιο υιοθέτησης των κρυπτονομισμάτων μιμείται εκείνο του Διαδικτύου τη δεκαετία του 1990, σημειώνοντας ότι πλησιάζει στην «υπερ-υιοθεσία».

Ακόμα πιο... μπροστά το Bitcoin

Ίσως πιο αισιόδοξα, η έκθεση του Blockware προβλέπει ότι το Bitcoin θα υιοθετηθεί γρηγορότερα από τέτοιες προηγούμενες τεχνολογίες. Η ομάδα αναμένει ότι το 10% του πλανήτη θα βρίσκεται στο συγκεκριμένο δίκτυο μέσα σε μόλις 8 χρόνια.

Η έκθεση υποστηρίζει επίσης ότι η αποδοχή από τους χρήστες επηρεάζει άμεσα την τιμή του Bitcoin με θετικό τρόπο. Αυτή τη στιγμή, ο αριθμός των ενεργών χρηστών του δικτύου Bitcoin εκτιμάται ότι είναι περίπου το 0,36% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Αν και η εταιρεία παραδέχεται ότι περίμενε ότι η παγκόσμια υιοθέτηση του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος θα ήταν υψηλότερη», βρίσκει το χαμηλότερο από το αναμενόμενο ποσοστό «απίστευτα ανοδικό», σημειώνοντας ότι θα σημειωθεί κάποια στιγμή ένα γεγονός που θα το εκτοξεύσει.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:58 - 12 Ιουν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.