ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Wall Street «βλέπει» το Bitcoin να πέφτει στα $10.000

07:55 - 12 Ιουλ 2022 | Νομίσματα
Η Wall Street «βλέπει» το Bitcoin να πέφτει στα $10.000
Ιδιαίτερα απαισιόδοξοι για το μέλλον του Bitcoin είναι οι επενδυτές της Wall Street, καθώς, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από το MLIV Pulse, το 60% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η πτώση του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος στα 10.000 δολάρια είναι πιθανότερο σενάριο από την αύξησή του στα 30.000 δολάρια.

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι οι επαγγελματίες επενδυτές στηρίζουν περισσότερο τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων από τους ιδιώτες επενδυτές.

Η τελευταία πτώση της αγοράς κρυπτονομισμάτων και τα αρνητικά γεγονότα γύρω από τον κλάδο έχουν αντιστρέψει το συνολικό κλίμα. Κατ’ αρχάς, το Bitcoin καταγράφει χαμηλές επιδόσεις από την αρχή του έτους και διαπραγματεύεται πολύ μακριά από την κορύφωσή του το 2021. Στην πραγματικότητα, στα τέλη του περασμένου μήνα, το κύριο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο έκλεισε το χειρότερο τρίμηνό του σε μια δεκαετία.

Έχοντας κατά νου αυτή την πτωτική τάση, δεν είναι περίεργο που το 60% των 950 ερωτηθέντων επενδυτών της Wall Street πιστεύουν ότι η τιμή του Βitcoin έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να μειωθεί στα 10.000 δολάρια από ότι να αυξηθεί στα 30.000 δολάρια.

Γενικότερα αντικρουόμενες απόψεις

Η έρευνα έδειξε ότι τα κρυπτονομίσματα είναι ένα θέμα που προκαλεί πόλωση μεταξύ των συμμετεχόντων. Το 28% είπε ότι τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία είναι το μέλλον των οικονομικών, ενώ ένας στους πέντε ερωτώμενους δήλωσε ότι είναι άχρηστα.

Η γενική δυσπιστία προς την συγκεκριμένη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων προέρχεται επίσης από το γεγονός ότι ο κόσμος σήμερα αντιμετωπίζει πολλαπλές προκλήσεις όπως ο υψηλός πληθωρισμός, η ενεργειακή κρίση και οι στρατιωτικές συγκρούσεις.

Παρά τις πτωτικές προβλέψεις για το Βitcoin, η πλειοψηφία των επενδυτών της Wall Street πιστεύει ότι θα παραμείνει το πιο ισχυρό περιουσιακό στοιχείο στον τομέα του. Αντίθετα, το δεύτερο μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση, Ethereum, «χάνει το προβάδισμά του».

Αναφορικά με τα NFTs, οι περισσότεροι συμμετέχοντες τα χαρακτήρισαν ως απλά έργα τέχνης ή σύμβολα. Μόνο το 9% πιστεύει ότι τα ψηφιακά συλλεκτικά αντικείμενα θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως επενδυτική ευκαιρία.

Συνεχίζοντας τις… απαισιόδοξες εκτιμήσεις, ο Ματ Μάλεϊ, Chief Market Strategist της Miller Tabak + Co, υποστήριξε ότι η άνοδος των κρυπτονομισμάτων πέρυσι ήταν παράδειγμα οικονομικής φούσκας. Κατά την άποψή του, το επόμενο τέτοιο γεγονός θα επικεντρωθεί σε κάτι διαφορετικό, καθώς οι κερδοσκοπικοί παροξυσμοί σπάνια χτυπούν το ίδιο σημείο δύο φορές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.