ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι χάκερ έχουν αποσπάσει το 2022 κρυπτονομίσματα αξίας $1,4 δισ. Κύριο

19:25 - 14 Αυγ 2022 | Νομίσματα
Οι χάκερ έχουν αποσπάσει το 2022 κρυπτονομίσματα αξίας $1,4 δισ.
Σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη από την Chainalysis, οι χάκερ έχουν κλέψει κρυπτονομίσματα αξίας περίπου 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Ιανουάριο του 2022 έως σήμερα.

Μερικά παραδείγματα τέτοιων επιθέσεων το 2022 περιλαμβάνουν την εκμετάλλευση της Horizon, bridge, τα 190 εκατ. δολάρια στη Nomad bridge και μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις στην ιστορία της κρυπτογράφησης: την επίθεση στη Ronin λείας 615 εκατ. δολαρίων.

Ο προτιμώμενος στόχος των χάκερ, λοιπόν, φαίνεται να είναι οι «γέφυρες (bridges)» κρυπτονομισμάτων, ένας τύπος λογισμικού που συνδέει διαφορετικά δίκτυα και διευκολύνει τις γρήγορες ανταλλαγές tokens.

«Οι χάκερ έχουν παραβιάσει αυτές τις “γέφυρες” με διάφορους τρόπους, υποδηλώνοντας ότι το επίπεδο ασφάλειάς τους δεν συμβαδίζει με την αξία των περιουσιακών στοιχείων που κατέχουν», δήλωσε ο Τομ Ρόμπινσον, συνιδρυτής και επικεφαλής επιστήμονας της Elliptic.

Τον Μάρτιο, οι χάκερ πραγματοποίησαν ένα από τα μεγαλύτερα hack σε κρυπτονομίσματα και απέσυραν Ethereum αξίας άνω των 588 εκατομμυρίων δολαρίων και 25,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε USDC από τη Ronin Bridge. Παρά την κολοσσιαία επίθεση, η ομάδα του Sky Mavis (η εταιρεία που διαχειρίζεται το sidechain) αποζημίωσε όλους όσοι επλήγησαν. Μετά τη διόρθωση των σημαντικών προβλημάτων, η Ronin bridge άνοιξε ξανά στα τέλη Ιουνίου.

Ποιος ήταν πίσω από την πολύκροτη επίθεση

Λίγο μετά το χακάρισμα στη Ronin bridge, πολλοί ξεκίνησαν έρευνα για να ανακαλύψουν ποιος ήταν υπεύθυνος. Ανάμεσά τους και το FBI, το οποίο διαπίστωσε ότι οι χάκερ ήταν η διαβόητη βορειοκορεατική ομάδα Lazarus.

Η συμμορία φέρεται να σχετίζεται στενά με την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας, ενώ τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία που απέσπασε θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της εξουσίας του Κιμ Γιονγκ-ουν.

Πριν από αρκετούς μήνες, ο ΟΗΕ κατηγόρησαν τους ηγέτες του ολοκληρωτικού κράτους ότι χρηματοδοτούν πυραυλικά και πυρηνικά πειράματα με κλεμμένα ψηφιακά νομίσματα. Παρά τις κυρώσεις και τις προειδοποιήσεις, η Βόρεια Κορέα συνεχίζει να αναπτύσσει τη στρατιωτική της δύναμη και να δοκιμάζει τέτοια όπλα.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:29 - 14 Αυγ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.