ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λευκός Οίκος: Κάντε τα κρυπτονομίσματα πιο φιλικά προς το περιβάλλον Κύριο

10:43 - 13 Σεπ 2022 | Νομίσματα
Λευκός Οίκος: Κάντε τα κρυπτονομίσματα πιο φιλικά προς το περιβάλλον
O Λευκός Οίκος δημοσίευσε έκθεση που περιγράφει λεπτομερώς πώς η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων και άλλες τεχνολογίες συμβάλλουν άμεσα στη ρύπανση, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, τον θόρυβο και άλλες επικίνδυνες περιβαλλοντικές επιπτώσεις που παρεμποδίζουν τις πρωτοβουλίες της ομοσπονδιακής υπηρεσίας για την επίτευξη καθαρής μηδενικής εκπομπής άνθρακα, όπως ορίζουν οι κλιματικοί στόχοι των ΗΠΑ.

Τον περασμένο μήνα, η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας φάνηκε να τετραπλασιάστηκε, την ώρα που η εξόρυξη Bitcoin στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει επίσης ανέβει από 3,5% που ήταν το 2020 στο επιβλητικό 38% σήμερα.

Η εν λόγω έκθεση του Γραφείου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου συντάχθηκε ειδικά ως απάντηση στο εκτελεστικό διάταγμα του Τζο Μπάιντεν που προβληματίζεται για τον αντίκτυπο και την άμεση σχέση των περιουσιακών στοιχείων και τεχνολογιών κρυπτογράφησης με ζητήματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή και τον ενεργειακό τομέα στις ΗΠΑ.

Η έκθεση περιγράφει πώς η κυβέρνηση Μπάιντεν και το Κογκρέσο μπορούν να συνεργαστούν για τη θέσπιση εκτελεστικών διαταγών και νομοθεσίας για τη διασφάλιση της αποτελεσματικής και ασφαλούς χρήσης υψηλής ενέργειας για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Επιπλέον, οι εταιρείες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων μαζί με την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA), το Υπουργείο Ενέργειας (DOE) και άλλες υπηρεσίες προστασίας του περιβάλλοντος θα πρέπει να εργαστούν από κοινού στο σχεδιασμό διαδικασιών και τεχνολογιών που ελαχιστοποιούν την ανεπιθύμητη ρύπανση και άλλες επικίνδυνες περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις που προκαλούνται από την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Επίσης, επισημάνθηκαν πρόσθετες συστάσεις, όπως η λήψη των προσωπικών πληροφοριών των ηλεκτρικών εταιρειών κοινής ωφελείας και των miners κρυπτονομισμάτων, καθώς και η διασφάλιση της χρήσης ανανεώσιμων και αξιόπιστων πηγών ενέργειας που θα βοηθήσουν τις ομοσπονδιακές αρχές να καταλήξουν σε μια καλή τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των κρυπτονομισμάτων.

«Βρείτε λύσεις»

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι που ασχολούνται με τα κρυπτονομίσματα επιμένουν ότι η εξόρυξη Βitcoin είναι ασφαλής για το περιβάλλον, οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δεν έχουν πειστεί, καθώς πάνω από 100 εκατομμύρια συσκευές αποθήκευσης θα συνδεθούν στο δίκτυο μέχρι το 2040, κάτι που θα μπορούσε να είναι πισωγύρισμα για μια χώρα που βρίσκεται σε διαδικασία στροφής στη χρήση 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Έτσι, η EPA έχει επιφορτιστεί με το να ενισχύσει το ενεργειακό δίκτυο με στόχο τη χρήση καθαρότερης ενέργειας στο μέλλον ,που θα προστατεύει τη χώρα από την κλιματική αλλαγή και τη ρύπανση.

Ο Λευκός Οίκος παραμένει σταθερός θέση του ότι θα πρέπει να κάνει τα κρυπτονομίσματα πιο φιλικά προς το κλίμα, διαφορετικά θα τα απαγορεύσει εντελώς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.