ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένταλμα σύλληψης για τον υπεύθυνο του κραχ του Τerra Luna

18:34 - 15 Σεπ 2022 | Νομίσματα
Ένταλμα σύλληψης για τον υπεύθυνο του κραχ του Τerra Luna
Ένταλμα σύλληψης για τον Ντο Κουόν, συνιδρυτή των Terra Luna και TerraUSD, εξέδωσε δικαστήριο της Νότιας Κορέας, μετά την εντυπωσιακή κατάρρευση που σημείωσαν τα δύο κρυπτονομίσματα πριν από μερικούς μήνες.

Όπως μεταδίδει το BBC, οι εισαγγελικές αρχές πιστεύουν ότι η Terraform Labs, που έχει την έδρα της στη Σιγκαπούρη, έχει παραβιάσει τους κανόνες της κεφαλαιαγοράς.

Το Terra Luna έχασε το 99% της αξίας του τον περασμένο Μάιο και συμπαρέσυρε το TerraUSD, σκορπίζοντας τον τρόμο στους επενδυτές, οι οποίοι στη συνέχεια είδαν να κατακρημνίζονται πολλά ακόμη κρυπτονομίσματα.

Εκπρόσωπος των νοτιοκορεατικών εισαγγελικών αρχών είπε στο BBC ότι όντως έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον Κουόν, αλλά και για ακόμη 5 άτομα που συνδέονται με την υπόθεση.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχουν υποψίες ότι ο Ντο Κουόν έχει καταφύγει στη Σιγκαπούρη, η οποία δεν διαθέτει συμφωνία έκδοσης υπόπτων με τη Νότια Κορέα.

Υπενθυμίζεται ότι το Terra Luna είδε την αξία του να υπερβαίνει τα 100 δολάρια για να καταρρεύσει στα 0,09 δολάρια στα μέσα Μαΐου. Ακολούθησε η κατάρρευση του stablecoin, TerraUSD. Οι εταιρείες των stablecoins προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι τα ψηφιακά νομίσματά τους θα μένουν σε απόλυτη ισοτιμία (1:1) με το αμερικανικό δολάριο. Ωστόσο το Terra έπεσε κάτω από αυτό το όριο (έως και τα 40 σεντς ανά 1 δολάριο).

Το σοκ από την πτώση ήταν τόσο μεγάλο, που ακολούθησαν μαζικές ρευστοποιήσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων, με μεγάλα κρυπτονομίσματα, όπως τα Bitcoin, Ether και Tether, να βλέπουν την τιμή τους να κατρακυλά όλο και περισσότερο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.