ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ήρθε η ώρα του δολαρίου; Ανάλυση της Rothchild

13:36 - 22 Οκτ 2007 | Νομίσματα
Την πώληση ευρώ και την αγορά δολαρίων προτείνει σε ανάλυση της η ελβετική τράπεζα Banque Privee Edmond de Rothchild. Η τράπεζα θεωρεί ότι οι πιθανότητες περαιτέρω ανόδου του ευρώ έναντι του δολαρίου είναι μόνο 6% ενώ η αντίθετη κίνηση έχει πιθανότητες 94%.

Στην ανάλυση της υποστηρίζει ότι το ευρώ είναι υπερτιμημένο έναντι του δολαρίου κατά 21,5% έναντι του δολαρίου και προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του 2007 η ισοτιμία μπορεί να φτάσει το 1,45 δολάρια ανά ευρώ, αλλά στο τέλος του 2008 θα έχει περιοριστεί στο 1,26 δολάρια ανά ευρώ μεταβολή που κρύβει μια απόδοση της τάξεως του 10,6% για όσους πουλήσουν ευρώ στο τέλος του έτους και αγοράσουν δολάρια. Εξίσου υπερτιμημένη θεωρούν οι Ελβετοί τραπεζίτες τη βρετανική λίρα έναντι του δολαρίου και θεωρούν ότι από το τέλος του έτους και μετά η υποτίμηση της στερλίνας έναντι του αμερικανικού νομίσματος θα κυμανθεί στο 10,5%. Συνολικά συστήνουν την αγορά δολαρίων και ελβετικών φράγκων και την πώληση ευρώ και στερλίνας.
Οι προτάσεις της τράπεζας λαμβάνουν υπόψη τους τις πορείες των οικονομιών για τις βραχυπρόθεσμες και τις μακροπρόθεσμες προβλέψεις αλλά και την τεχνική ανάλυση για τις μεσοπρόθεσμες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.