ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

CEO Binance: Μεγάλο ενδιαφέρον για ταμείο ανάκαμψης του κλάδου κρυπτονομισμάτων

14:06 - 16 Νοε 2022 | Νομίσματα
CEO Binance: Μεγάλο ενδιαφέρον για ταμείο ανάκαμψης του κλάδου κρυπτονομισμάτων
Ο διευθύνων σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao, δήλωσε την Τετάρτη (16/11) ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους παράγοντες του κλάδου των κρυπτονομισμάτων για ένα ταμείο ανάκαμψης που η εταιρεία του σχεδιάζει να ξεκινήσει για να βοηθήσει πρότζεκτ κρυπτογράφησης που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας μετά την κατάρρευση της… ανταγωνίστριας FTX.

Μιλώντας σε συνέδριο στο Άμπου Ντάμπι, ο Ζhao είπε ότι δεν έχει στο μυαλό του ένα ακριβές ποσό για το μέγεθος του ταμείου ανάκαμψης.

«Υπάρχουν παίκτες που έχουν ισχυρά οικονομικά στοιχεία και θα πρέπει να ενωθούμε, έχουμε σημαντικό ενδιαφέρον μέχρι στιγμής», είπε, αρνούμενος να κατονομάσει άλλα ανταλλακτήρια ή ιδρύματα σε αυτό το σημείο.

Ο Zhao είπε ότι η Binance έχει υγιή αποθέματα, αλλά δεν είπε πόσο θα συνεισφέρει η ίδια στο ταμείο.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ταμείο θα είναι διαθέσιμες τις επόμενες δύο εβδομάδες, είπε ο Zhao.

Το αφεντικό της Binance δήλωσε τη Δευτέρα ότι ένα τέτοιο ταμείο θα βοηθούσε «να μειώσει τις περαιτέρω αρνητικές επιπτώσεις (της κατάρρευσης) της FTX».

Το ανταλλακτήριο FTX του Sam Bankman-Fried κήρυξε πτώχευση την Παρασκευή αφού οι χρήστες έσπευσαν να αποσύρουν 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε tokens σε μόλις 72 ώρες.

Επέκταση στο Ντουμπάι

Η Binance ανέφερε σε δήλωση την Τετάρτη ότι έλαβε Άδεια Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (FSP) - μια άδεια παροχής υπηρεσιών θεματοφυλακής σε επαγγελματίες πελάτες - από τη Ρυθμιστική Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Abu Dhabi Global Market, της οικονομικής ελεύθερης ζώνης του εμιράτου.

«Η απόκτηση αυτής της άδειας είναι ένα κομβικό βήμα στην ανάπτυξη της Binance στο Άμπου Ντάμπι και μια αντανάκλαση της προοδευτικής στάσης της πόλης στα εικονικά περιουσιακά στοιχεία», δήλωσε ο Dominic Longman, ανώτερος εκτελεστικός διευθυντής της Binance Abu Dhabi.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν αναδειχθεί ως κόμβος κρυπτογράφησης καθώς πολλές από τις μεγάλες εταιρείες κρυπτογράφησης στον κόσμο δραστηριοποιούνται στο εμπορικό κέντρο του Ντουμπάι, συμπεριλαμβανομένης της Binance, η οποία βοηθά το Ντουμπάι να αναπτύξει κανονισμούς για τη βιομηχανία της πόλης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.