ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μυστήριος θάνατος Ρώσου δισεκατομμυριούχου κρυπτονομισμάτων σε δυστύχημα με ελικόπτερο

18:43 - 30 Νοε 2022 | Νομίσματα
Μυστήριος θάνατος Ρώσου δισεκατομμυριούχου κρυπτονομισμάτων σε δυστύχημα με ελικόπτερο
Ο επιχειρηματίας και δισεκατομμυριούχος κρυπτονομισμάτων Βιάτσεσλαβ Ταράν, ιδρυτής του Forex Club και της Libertex, σκοτώθηκε σε μυστηριώδη συντριβή ελικοπτέρου, όπως επιβεβαίωσε η ρωσική πρεσβεία στο Παρίσι.

Το δυστύχημα συνέβη στην περιοχή Villefranche-sur-Mer, μια απομακρυσμένη πόλη-θέρετρο στη Γαλλική Ριβιέρα.

Ο 53χρονος είχε έδρα έξω από το Μονακό και έχει αναφερθεί ότι είχε διασυνδέσεις με τις εξωτερικές υπηρεσίες πληροφοριών της Μόσχας. Πετούσε από τη Λωζάνη της Ελβετίας και τον μετέφερε βετεράνος πιλότος με ελικόπτερο Monacair H130. Οι αναφορές αναφέρουν επίσης ότι ο πιλότος, ηλικίας 30 ετών, σκοτώθηκε στη συντριβή. Δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη η αιτία της συντριβής, με το ελικόπτερο να πέφτει με τη μύτη στις 25 Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Libertex αναφέρει: «Με μεγάλη θλίψη ο Όμιλος Libertex επιβεβαιώνει το θάνατο του συνιδρυτή του και ροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, Βιάτσεσλαβ Ταράν, μετά από συντριβή ελικοπτέρου που έλαβε χώρα καθ' οδόν προς το Μονακό την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022. Το Διοικητικό Συμβούλιο της, οι υπάλληλοι του Ομίλου Libertex και της εταιρείας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια Ταράν».

Άλλος ένας θάνατος-μυστήριο στον τομέα των κρυπτονομισμάτων

Ο Ταράν είναι ο τρίτος επιχειρηματίας κρυπτονομισμάτων με επιρροή που πέθανε από ύποπτα αίτια. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι το ελικόπτερο έπεσε κατακόρυφα με αίθριο καιρό, γεγονός που κάνει τον θάνατο του Ρώσου επιχειρηματία παράξενο.

Ένας άλλος άγνωστος επιβάτης ήταν να πετάξει με τον Ταράν στο VIP ελικόπτερο, αλλά αποφάσισε να μην το κάνει την τελευταία στιγμή. Ο εκλιπών ήταν ένας επιτυχημένος και σεβαστός ειδικός στις υπεράκτιες δραστηριότητες που καταγόταν από το Βλαδιβοστόκ. Ήταν παντρεμένος με Ρωσίδα και είχε τρία παιδιά.

Το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN ισχυρίστηκε ότι οι δραστηριότητές του συνδέονταν με την «Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας», γνωστή και ως «SVR Foreign Spionage Agency», η οποία συνδέεται με «ξέπλυμα ρωσικών κεφαλαίων μέσω ενός συστήματος επιχειρήσεων κρυπτονομισμάτων».

Καθώς ο θάνατος του Ταράν συνέβη στη Γαλλία, ο αναπληρωτής εισαγγελέας της Νίκαιας είναι η αρχή που ερευνά το δυστύχημα. Δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο ανάμειξης τρίτων.

Άλλοι μυστήριοι θάνατοι «κρυπτοτιτάνων»

Ο θάνατος του Ταράν δεν είναι ο μόνος που σχετίζεται με τη βιομηχανία κρυπτογράφησης. Άλλοι δύο «κρυπτοτιτάνες» έχουν πεθάνει τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Τιαντιάν Κουλάντερ, 30 ετών, πέθανε «στον ύπνο του» την περασμένη εβδομάδα.

Ένας άλλος εκατομμυριούχος, ο Νικολάι Μουσεγκιάν 29 ετών, πνίγηκε σε παραλία του Πουέρτο Ρίκο.

Ο Κουλάντερ ήταν ο συνιδρυτής του Amber Group, εταιρείας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων με έδρα το Χονγκ Κονγκ και έφυγε από τη ζωή στις 23 Νοεμβρίου.

Ο θάνατος του Μουσεγκιάν προκαλεί επίσης αίσθηση, καθώς ήρθε λίγες ώρες έπειτα από tweet στο ανέφερε ότι γνώριζε ότι η CIA και η Μοσάντ, οι εθνικές υπηρεσίες πληροφοριών της Αμερικής και του Ισραήλ, σχεδίαζαν να τον σκοτώσουν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.