ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FTX: Κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Bankman-Fried αν κριθεί ένοχος

11:24 - 21 Ιαν 2023 | Νομίσματα
FTX: Κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Bankman-Fried αν κριθεί ένοχος
Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς που ηγούνται της υπόθεσης εναντίον του ιδρυτή της FTX, δήλωσαν ότι σε περίπτωση που ο Sam Bankman-Fried κριθεί ένοχος, θα κατασχεθούν τα περιουσιακά στοιχεία του που αποτιμώνται σε σχεδόν 700 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο εισαγγελέας των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, Ντέμιαν Γουίλιαμς, αναφέρθηκε σε 10 λογαριασμούς, στους οποίους περιλαμβάνεται ένα μείγμα μετοχών, μετρητών και κρυπτονομισμάτων που υπόκεινται σε κατάσχεση.

Το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων περιελάβανε περίπου 55 εκατ. μετοχές που κατείχε ο Bankman-Fried στην Robinhood Markets Inc.

Η περιουσία του περιλαμβάνει επίσης περισσότερα από 20 εκατ. δολάρια που κρατούνται σε λογαριασμό στο όνομα της Emergent Fidelity Technologies, της εταιρείας χαρτοφυλακίου που χρησιμοποιήθηκε για την αγορά των μετοχών, περισσότερα από 171 εκατ. δολάρια σε αμερικανικό νόμισμα σε λογαριασμούς με την επωνυμία FTX Digital Markets και περιουσιακά στοιχεία σε τρεις λογαριασμούς Binance.

Οι λογαριασμοί που περιείχαν μετρητά κατασχέθηκαν από την κυβέρνηση μεταξύ 4 και 19 Ιανουαρίου.

Ο Bankman-Fried έχει δηλώσει αθώος για τις οκτώ σε βάρος του κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων παραβάσεων του νόμου περί απάτης και χρηματοδότησης προεκλογικών εκστρατειών. Κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε κεφάλαια πελατών της FTX για να στηρίξει τις συναλλαγές στην Alameda και να πληρώσει για προσωπικά έξοδα και ακίνητα.

Η νέα διοίκηση της FTX, συμπεριλαμβανομένου του εμπειρογνώμονα αναδιάρθρωσης John J. Ray III, κατάφερε να εντοπίσει περιουσιακά στοιχεία δισεκατομμυρίων δολαρίων που συνδέονται με την αυτοκρατορία κρυπτονομισμάτων στο πλαίσιο της διαδικασίας πτώχευσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.