ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βόμβα» στην αγορά crypto: Η Silvergate τερματίζει τη λειτουργία της

12:27 - 09 Μαρ 2023 | Νομίσματα
«Βόμβα» στην αγορά crypto: Η Silvergate τερματίζει τη λειτουργία της
Τον τερματισμό των εργασιών της ανακοίνωσε την Τετάρτη (9/3) η Silvergate, η τράπεζα με έδρα το Σαν Ντιέγκο που μετατράπηκε σε τράπεζα για τον κλάδο των κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με το CNBC.

Πιο συγκεκριμένα, η τράπεζα ανέφερε εκτός των άλλων ότι θα ρευστοποιήσει και τον τραπεζικό της βραχίονα, τη Silvergate Bank, στον απόηχο της κατάρρευσης των ψηφιακών νομισμάτων.

Η τράπεζα, επικαλούμενη τις πρόσφατες βιομηχανικές και κανονιστικές εξελίξεις, τόνισε ότι «ο ομαλός τερματισμός των εργασιών και η εθελοντική εκκαθάριση της τράπεζας, είναι η καλύτερη επιλογή για μια πορεία προς τα εμπρός». Φυσικά, αυτή η αποκάλυψη οδήγησε τη μετοχή της τράπεζας να διολισθαίνει περισσότερο από 30%.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Silvergate τόνισε ότι «το σχέδιο εκκαθάρισης και ρευστοποίησης της Τράπεζας περιλαμβάνει την πλήρη αποπληρωμή όλων των καταθέσεων».  

Βάσει δημοσιεύματος του CNBC, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης εκκαθάρισης, η Silvergate διευκρίνισε ότι όλες οι άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με καταθέσεις παραμένουν λειτουργικές καθώς η εταιρεία τερματίζεται. Οι πελάτες θα ειδοποιηθούν σε περίπτωση που υπάρξουν περαιτέρω αλλαγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια η Silvergate έχει μετατραπεί στη μεγαλύτερη τράπεζα crypto στις ΗΠΑ, προσελκύοντας έως και 14 δισ. δολάρια σε καταθέσεις πελατών και φτάνοντας σε τιμή μετοχής πάνω από 200 δολάρια στα τέλη του 2021.

Ωστόσο, μετά την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, η Silvergate σημείωσε απώλειες σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, ενώ οι συνολικές καταθέσεις της από πελάτες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων μειώθηκαν στα 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια από 11,9 δισεκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.