ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Οι πιο κερδοφόρες επενδύσεις στην αγορά συναλλάγματος Κύριο

21:02 - 01 Μαϊ 2023 | Νομίσματα
Goldman Sachs: Οι πιο κερδοφόρες επενδύσεις στην αγορά συναλλάγματος
Τις επενδυτικές προτάσεις της Goldman Sachs όσον αφορά στην αγορά συναλλάγματος εξέφρασε στο Bloomberg η Κάρεν Ράιχγκοτ Φίσμαν, στρατηγική αναλυτής της τράπεζας, σημειώνοντάς ότι η αγορά θα πρέπει να προτιμήσει το γεν, το ευρώ και τα νομίσματα χωρών οι οποίες εξάγουν μεγάλο αριθμό εμπορευμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, η αναλυτής σημείωσε ότι το ευρώ και τα commodity currencies θα μπορούσαν να μεγιστοποιήσουν το κέρδος των επενδυτών που ποντάρουν στις αυξομειώσεις της αγοράς.

Η ίδια, στο report της τόνισε ότι εκτός από τις επενδύσεις του γεν έναντι του δολαρίου, οι πιο απαισιόδοξοι επενδυτές θα μπορούσαν να σορτάρουν τα δολάρια Καναδά ή Αυστραλίας έναντι του γεν, ενώ οι αισιόδοξοι θα μπορούσαν να ποντάρουν σε ευρώ έναντι του γεν.

«Η μεταβλητότητα του δολαρίου υποδεικνύει τις ευκαιρίες των υπόλοιπων νομισμάτων του γκρουπ των G10 οι οποίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μεγαλύτερες αποδόσεις. Σύμφωνα με το βασικό μας σενάριο, η ισοτιμία του γεν θα αποδειχθεί περιορισμένη σε σχέση με τα υπόλοιπα νομίσματα δεδομένων των αναμενόμενων  αυξήσεων των επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών των χωρών αυτών», υπογράμμισε η Κάρεν Ράιχγκοτ Φίσμαν.

bloom 1.5

Οι εκτιμήσεις για τις κινήσεις της Fed 

Αξίζει να τονισθεί ότι σύμφωνα με το Bloomberg, οι εκτιμήσεις αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις της Fed έχουν καταγράψει αυξημένη μεταβλητότητα.

Αν και ορισμένα μακροοικονομικά δεδομένα της αγοράς των ΗΠΑ υποδεικνύουν χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας πολλοί άλλοι αναλυτές υποστηρίζουν πως η τραπεζική κρίση θα δημιουργήσει καθεστώς πιστωτικής μείωσης.

Η ισοτιμία του δολαρίου έχει καταγράψει μείωση της τάξης του 1,5% φέτος, αυξάνοντας τις ευκαιρίες των επενδυτών για επενδύσεις σε νομίσματα όπως το γεν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.