ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κήρυξε πτώχευση το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Bittrex

17:32 - 09 Μαϊ 2023 | Νομίσματα
Κήρυξε πτώχευση το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Bittrex
Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Bittrex υπέβαλε αίτηση πτώχευσης τη Δευτέρα (8/5), τρεις εβδομάδες αφότου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) το κατηγόρησε ότι έχει θέσει σε λειτουργία μη εγγεγραμμένο χρηματιστήριο τίτλων.

Η Bittrex με έδρα το Σιάτλ διέκοψε τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ στις 30 Απριλίου και είπε ότι η κατάθεση πτώχευσης δεν θα επηρεάσει την Bittrex Global, η οποία εξυπηρετεί πελάτες εκτός ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Reuters, οι εξωτερικές δραστηριότητες της εταιρείας έχουν έδρα στο Λιχτενστάιν.

Τα περιουσιακά στοιχεία και οι υποχρεώσεις της Bittrex κυμαίνονταν μεταξύ 500 εκατ. και 1 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την αίτηση πτώχευσης που κατατέθηκε στο δικαστήριο του Wilmington του Ντέλαγουερ. Η Bittrex είπε ότι εξακολουθούσε να κατέχει περιουσιακά στοιχεία πελατών στις ΗΠΑ, που δεν έκαναν ανάληψη κεφαλαίων πριν από τις 30 Απριλίου. Αυτά τα assets είναι «ασφαλή» και η Bittrex είπε ότι σκόπευε να ζητήσει από το πτωχευτικό δικαστήριο περιορισμένο εκ νέου άνοιγμα των λογαριασμών των πελατών, ώστε να μπορεί το περιεχόμενο να διανεμηθεί πίσω στους πελάτες.

Η SEC μήνυσε την Bittrex στις 17 Απριλίου, ισχυριζόμενη ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ανταλλακτηρίου, William Shihara, ενθάρρυνε τους crypto asset εκδότες που επιδιώκουν να διαθέσουν τα tokens τους στην πλατφόρμα της εταιρείας να διαγράψουν δημόσιες δηλώσεις, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις ρυθμιστικές αρχές στο να ερευνήσουν αυτές τις προσφορές tokens ως τίτλους.

Η Bittrex αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της SEC, λέγοντας ότι τα περιουσιακά στοιχεία στην πλατφόρμα της δεν ήταν τίτλοι ή επενδυτικές συμβάσεις. Ενώ η αγωγή της SEC παρέμενε σε εκκρεμότητα, η Bittrex είχε προηγουμένως συμφωνήσει να πληρώσει πρόστιμα 29 εκατ. δολαρίων στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ για «προφανείς παραβιάσεις» των κυρώσεων σε ορισμένες χώρες και του νόμου κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Οι άλλοι μεγαλύτεροι πιστωτές της Bittrex ήταν ως επί το πλείστον πελάτες του ανταλλακτηρίου. Η Bittrex απαριθμούσε 16 πελάτες με τουλάχιστον 1 εκατ. δολάρια στους λογαριασμούς τους, διατηρώντας την ανωνυμία τους. Ο μεγαλύτερος λογαριασμός πελατών της Bittrex έχει περιουσιακά στοιχεία 14,6 εκατ. δολαρίων.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:47 - 09 Μαϊ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.