ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε χαμηλό μηνών το εύρος συναλλαγών Bitcoin- Τι υποδηλώνει Κύριο

08:02 - 23 Μαϊ 2023 | Νομίσματα
Σε χαμηλό μηνών το εύρος συναλλαγών Bitcoin- Τι υποδηλώνει
Τους τελευταίους μήνες δεν καταγράφονται ιδιαίτερες… συγκινήσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων, με το Bitcoin να διαπραγματεύεται στο πιο στενό εύρος τιμών εδώ και μήνες, παρά τις παρατεταμένες ανησυχίες για τη σταθερότητα των περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ και το ανώτατο όριο χρέους της χώρας.

Η διαφορά μεταξύ του υψηλού και του χαμηλού που επιτεύχθηκε το επταήμερο έως τις 21 Μαΐου, ήταν 3,4%. Αυτό είναι ένα από τα πιο στενά εύρη τα τελευταία τρία χρόνια και κοντά στις χαμηλές συναλλαγές που παρατηρήθηκαν στην αρχή του έτους, για μια σύντομη στιγμή τον περασμένο μήνα και τον Ιούλιο του 2020, σύμφωνα με στοιχεία της Glassnode.

«Το εν λόγω εύρος είναι συγκρίσιμο με τον Ιανουάριο του 2023 και τον Ιούλιο του 2020, όπου και τα δύο προηγήθηκαν μεγάλων κινήσεων στην αγορά. Αυτό υποδηλώνει ότι είναι πιθανό να υπάρχει υψηλή μεταβλητότητα στον ορίζοντα», έγραψε η Glassnode στο Twitter νωρίς τη Δευτέρα.

Τα στενά εύρη συναλλαγών καταδεικνύουν ότι στη διακύμανση των τιμών δεν κυριαρχούν ούτε ανοδικές ούτε πτωτικές προοπτικές. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν οι αγορές αντιμετωπίζουν ανταγωνιστικές επιρροές.

Ενώ τα παρατεταμένα ζητήματα του τραπεζικού τομέα των ΗΠΑ ευνοούν την ανοδική τάση για περιουσιακά στοιχεία που θεωρούνται «καταφύγιο» όπως το Βitcoin, το ανεπίλυτο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους και η ανάκαμψη του δείκτη του δολαρίου υποδηλώνουν το αντίθετο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.