ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες $400 δισ. στην αγορά κρυπτονομισμάτων λόγω του Bitcoin sell-of Κύριο

14:33 - 20 Μαρ 2024 | Νομίσματα
Απώλειες $400 δισ. στην αγορά κρυπτονομισμάτων λόγω του Bitcoin sell-of
Το Bitcoin σημείωσε περαιτέρω απώλειες την Τετάρτη (20/3), πέφτοντας για λίγο κάτω από το όριο των $61.000, συνεχίζοντας ένα sell-off που ξεκίνησε μετά το ιστορικό υψηλό που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Σήμερα το πρωί (9:38, ώρα Ελλάδας), το Bitcoin διαπραγματευόταν λίγο πάνω από τα $62.900, σημειώνοντας πτώση περίπου 2,5% σε σχέση με 24 ώρες πριν, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk.

Το Bitcoin είχε μια εξαιρετική πορεία και έχει σημειώσει άνοδο 124% τον τελευταίο χρόνο. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο σημείωσε ρεκόρ λίγο κάτω από τα $73.800 την περασμένη εβδομάδα. Η τιμή του έχει υποστηριχθεί από την έναρξη των spot διαπραγματεύσεων Bitcoin ETF στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, καθώς και από το επερχόμενο halving - ένα γεγονός που είναι γραμμένο στον κώδικα του bitcoin και το οποίο, ουσιαστικά, επιβραδύνει την προσφορά του ψηφιακού νομίσματος στην αγορά. Ιστορικά, το halving έχει στηρίξει τις τιμές.

Η συνολική αξία των ψηφιακών νομισμάτων έχει υποχωρήσει μετά το ιστορικό υψηλό του Bitcoin και το πρωί της Τετάρτης ήταν μειωμένη κατά $210 δις., σύμφωνα με τα στοιχεία της Coinmarketcap. Συνολικά, η αγορά κρυπτονομισμάτων έχει χάσει περίπου $400 δις. από το ιστορικό υψηλό του Bitcoin μέχρι σήμερα, καθώς άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία όπως το Ether και το Solana έχουν, επίσης, πέσει απότομα.

Η πτώση είναι πιθανό να οφείλεται, εν μέρει, στην αποκόμιση κερδών μετά το απότομο ράλι της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Δεδομένα της CryptoQuant δείχνουν μια μαζική άνοδο στις πωλήσεις Bitcoin από βραχυπρόθεσμους επενδυτές, οι οποίοι πούλησαν τα Bitcoin τους με κέρδος στις 12 Μαρτίου.

«Έχουμε δει οπισθοχωρήσεις της τάξης του 20-30%  να ακολουθούν τις ανοδικές κινήσεις του Bitcoin, ως φυσιολογικό φαινόμενο, όταν τα πράγματα αρχίζουν να θερμαίνονται. Και σίγουρα, είχαμε πολλά σημάδια την περασμένη εβδομάδα ότι τα πράγματα θερμαίνονται αρκετά», δήλωσε στο CNBC ο Vijay Ayyar, αντιπρόεδρος διεθνών αγορών και ανάπτυξης στην πλατφόρμα επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα CoinDCX.

Η δυναμική των Bitcoin ETFs έχει μειωθεί, καθώς, τη Δευτέρα, καταγράφηκαν συνολικά $154,4 εκατ. καθαρών εκροών από τα ETFs, σύμφωνα με την BitMEX Research. Ήταν η πρώτη φορά που τα ETFs κατέγραψαν καθαρές εκροές από την 1η Μαρτίου. Το Grayscale Bitcoin Trust, ή GBTC, κατέγραψε εκροές ύψους $642,5 εκατ., σύμφωνα με την BitMEX Research, ενώ τα άλλα ETFs σημείωσαν μέτριες ή αμετάβλητες εισροές.

Το GBTC έχει επικριθεί για τις υψηλότερες από τον μέσο όρο προμήθειές του. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Grayscale, Michael Sonnenshein, δήλωσε πως αναμένονται μειώσεις στις χρεώσεις του Grayscale Bitcoin Trust ETF τους επόμενους μήνες.

Ο Ayyar δήλωσε ότι, εάν το Bitcoin πέσει κάτω από το όριο των $60.000, θα μπορούσε να αποδυναμωθεί περαιτέρω και να «δοκιμαστεί» στο επίπεδο των $50.000 έως $52.000, «το οποίο θα ήταν η «γραμμή στην άμμο» για τη διατήρηση bull market και στο μέλλον».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.