ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Credit Suisse: Οι τρεις κίνδυνοι για τη στερλίνα

13:10 - 01 Οκτ 2015 | Νομίσματα
Credit Suisse: Οι τρεις κίνδυνοι για τη στερλίνα
H CS επισημαίνει ότι πλέον υπάρχουν αυξημένα ρίσκα από το διεθνές οικονομικό περιβάλλον τα οποία αναμένεται ότι θα έχουν αυξημένη βαρύτητα στη στερλίνα

Η Credit Suisse παραμένει μεσοπρόθεσμα bullish για τη στερλίνα, αλλά επισημαίνει ότι οι πρόσφατες πιέσεις έχουν οδηγήσει σε πτωτική αναθεώρηση των στόχων της.

Η επανατιμολόγηση του χρόνου της πρώτης αύξησης επιτοκίων από τη ΒΟΕ, δείχνει να έχει ολοκληρωθεί, επισημαίνει η CS και αναμένει ανατίμηση της στερλίνας καθώς οι όποιες διαφοροποιήσεις προκύπτουν από τη διαδικασία αυτή, θα διορθώνονται και καθώς οι άλλες κεντρικές τράπεζες των G10 θα προχωρούν και σε νέα νομισματική χαλάρωση.

Ωστόσο, η CS επισημαίνει ότι πλέον υπάρχουν αυξημένα ρίσκα από το διεθνές οικονομικό περιβάλλον τα οποία αναμένεται ότι θα έχουν αυξημένη βαρύτητα στη στερλίνα. το GBP παραμένει ιδιαίτερα ευάλωτο στις διεθνείς εξελίξεις, σημειώνει η CS.

Κίνδυνος 1: Ανησυχίες για την ανάπτυξη. Ο δείκτης «οικονομικής έκπληξης» βρίσκεται μεταξύ των χειρότερων στις χώρες G10 πίσω και από αυτόν της Νέας Ζηλανδίας. Ο κλάδος μεταποίησης εμφανίζει σημάδια κόπωσης και η παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση αναμένεται να έχει μεγαλύτερες συνέπειες.

01 10 15 cs

Κίνδυνος 2: Το GBP παραμένει ευάλωτο σε ένα περιβάλλον risk off.

Κίνδυνος 3: Δημοψήφισμα. Η συνεχής διαμάχη για το αν η Αγγλία πρέπει να είναι μέλος της ΕΕ ή όχι, αποτελεί έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο για το GBP.

Η CS θέτει ως στόχο για το EUR/GBP τα 0,7100 και για το GBP/USD τα 1,5500 από 0,6900 και 1,5900 αντίστοιχα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.