ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citi:Πώς θα κινηθεί το USD μετά από τη Fed αλλά και το 2016

14:29 - 11 Δεκ 2015 | Νομίσματα
Citi:Πώς θα κινηθεί το USD μετά από τη Fed αλλά και το 2016
Η Citi εκτιμά ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος η Fed να υιοθετήσει μια hawkish ρητορική την επόμενη εβδομάδα.

Στην εβδομαδιαία ανάλυσή της προς τους πελάτες της, η Citi, αναλύει το σενάριό της για το USD. Πως θα επηρεαστεί από την αύξηση των επιτοκίων και πως θα κινηθεί το 2016.

Η Citi εκτιμά ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος η Fed να υιοθετήσει μια hawkish ρητορική την επόμενη εβδομάδα και ότι η προτεραιότητά της θα πρέπει να είναι να καταστήσει σαφές ότι η αμερικανική οικονομία είναι ισχυρή ώστε να αντέξει την ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής.

Η Citi εκτιμά ότι η Fed δε θέλει ένα ισχυρό δολάριο μετά από την ανακοίνωση των επιτοκίων καθώς εκτιμά ότι σε αυτό το σενάριο οι μετοχές θα σημειώσουν έντονες απώλειες και μάλιστα σε μια περίοδο με περιορισμένη ρευστότητα.

Μετά από την πρώτη αύξηση επιτοκίων, η Citi εκτιμά ότι η Fed θα ακολουθήσει μια πορεία η οποία θα εξαρτάται από τα μακροοικονομικά δεδομένα της αμερικανικής οικονομίας. αυτό πιθανόν να σημαίνει μια σχετικά γρήγορη περίοδος αύξησης επιτοκίων, επισημαίνει η Citi.

Η Citi εκτιμά ότι το USD θα κινηθεί και πάλι ανοδικά το πρώτο εξάμηνο του 2016 καθώς οι επενδυτές θα σπεύσουν να προεξοφλήσουν και νέες αυξήσεις επιτοκίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.