ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρυπτονόμισμα ονόματι «GlobalCoin» ετοιμάζει το Facebook

14:25 - 24 Μαϊ 2019 | Νομίσματα
Το Facebook σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το δικό του κρυπτονόμισμα στις αρχές του 2020, επιτρέποντας στους χρήστες του να πραγματοποιούν ψηφιακές πληρωμές σε δώδεκα χώρες.

Το ψηφιακό νόμισμα, το οποίο ονομάζεται GlobalCoin, θα επιτρέπει στους 2,4 δισεκατομμύρια μηνιαίους χρήστες του Facebook να αλλάξουν δολάρια και άλλα διεθνή νομίσματα στο ψηφιακό νόμισμά του, το οποίο στη συνέχεια θα μπορούν να χρησιμοποιούν για να κάνουν πληρωμές ή να μεταφέρουν χρήματα χωρίς να χρειάζονται τραπεζικό λογαριασμό.

Ο Mark Zuckerberg, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, τον περασμένο μήνα συναντήθηκε με τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney, για να συζητήσει τα σχέδιά του, σύμφωνα με το BBC.

Ο Zuckerberg επίσης συζήτησε την πρόταση, με την ονομασία Project Libra, με αξιωματούχους του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών και βρίσκεται σε συνομιλίες με τις εταιρείες μεταφοράς χρημάτων, συμπεριλαμβανομένης της Western Union, για να αναπτύξει φθηνούς και ασφαλείς τρόπους αποστολής και λήψης χρημάτων.

Προκειμένου να καταστήσει σταθερή την αξία του ψηφιακού νομίσματος του Facebook, η εταιρεία προσπαθεί να σταθεροποιήσει την αξία του σε ένα «καλάθι» καθιερωμένων νομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου του δολαρίου, του ευρώ και του γιεν Ιαπωνίας.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.