ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Vodafone αποχώρησε από την ένωση για το Libra

22:27 - 23 Ιαν 2020 | Νομίσματα
Μία ακόμα αποχώρηση πραγματοποιήθηκε, αναφορικά με την Ένωση που είχε συσταθεί για το κρυπτονόμισμα του Facebook, Libra, καθώς η Vodafone αποτελεί την 8η εταιρεία, που εγκαταλείπει την Ένωση, που είχαν συστήσει αρχικά 28 μέλη.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η εταιρεία αποχώρησε γιατί θέλει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της δικής της πλατφόρμας πληρωμών M-Pesa, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2007 στην Κένυα και γνωρίζει ιδιαίτερη επιτυχία στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Παρότι έκτοτε και μέχρι σήμερα οι σποραδικές προσπάθειες της Vodafone να εγκαινιάσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία και σε άλλες χώρες εκτός Αφρικής (Ινδία, Αφγανιστάν, Ρουμανία ή Αλβανία) δεν έχουν στεφθεί με επιτυχία, η Vodafone θέλει να εξελίξει το μοντέλο της M-Pesa, δημιουργώντας μια πλατφόρμα που θα προσφέρει αρκετές επιπλέον υπηρεσίες, (εκτός των πληρωμών) μέσω συνεργασιών τόσο με εταιρείες τεχνολογίας όσο και με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ευελπιστώντας ότι η αλλαγή αυτή θα τη βοηθήσει να μπει σε νέες αγορές.

 

Ωστόσο, η εταιρεία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας μελλοντικής συνεργασίας, αφού όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της θα συνεχίσει να παρακολουθεί το project χωρίς να αποκλείει μια μελλοντική συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Από την πλευρά του, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις μιας ακόμα αποχώρησης μέσω των εκπροσώπων του σημειώνοντας ότι η φύση του project είναι τέτοια που επιτρέπει στο σχήμα της Ένωσης να αλλάζει συνεχώς σύνθεση και μέλη να αποχωρούν ή να προστίθενται. Παρόλα αυτά, μέχρι στιγμής συμβαίνει μόνο το πρώτο.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:39 - 23 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.