ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η G7 ρίχνει «άκυρο» στο Libra- Να υπάρξει ρυθμιστικό πλαίσιο

19:46 - 12 Οκτ 2020 | Νομίσματα
Οι οικονομικοί ηγέτες των επτά μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου (G7) αντιτίθενται στην κυκλοφορία του κρυπτονομίσματος του Facebook, Libra, έως ότου υπάρχει επαρκές ρυθμιστικό πλαίσιο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο το προσχέδιο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας, οι ψηφιακές πληρωμές θα μπορούσαν να βελτιώσουν την πρόσβαση σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, να μειώσουν τις ανεπάρκειες και τις δαπάνες.

Ωστόσο, αυτές οι πληρωμές θα πρέπει να εποπτεύονται και να ρυθμίζονται ώστε να μην υπονομεύουν την οικονομική σταθερότητα, την προστασία των καταναλωτών, την ιδιωτικότητα, τη φορολογία και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, αναφέρεται στο προσχέδιο.

Χωρίς κατάλληλη εποπτεία, τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για «ξέπλυμα» χρήματος από παράνομες δραστηριότητες και χρηματοδότηση τρομοκρατίας, θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα της αγοράς, τη διακυβέρνηση και να υπονομεύσουν τη νομική ασφάλεια, αναφέρεται στο προσχέδιο.

«Η G7 συνεχίζει να υποστηρίζει ότι κανένα κρυπτονόμισμα με παγκόσμια κυκλοφορία δεν θα πρέπει να αρχίσει τη λειτουργία του έως ότου αντιμετωπιστούν επαρκώς οι σχετικές νομικές, κανονιστικές και εποπτικές απαιτήσεις μέσω του κατάλληλου σχεδιασμού και τηρώντας τα ισχύοντα πρότυπα», ανέφερε το προσχέδιο.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.