ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ethereum: Ολοκληρώθηκε η πρόβα τζενεράλε πριν την ιστορική αναβάθμιση Κύριο

12:04 - 11 Αυγ 2022 | Νομίσματα
Ethereum: Ολοκληρώθηκε η πρόβα τζενεράλε πριν την ιστορική αναβάθμιση
Το Ethereum ολοκλήρωσε την πρόβα τζενεράλε πριν την πολυαναμενόμενη αναβάθμιση που έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στην ιστορία της κρυπτογράφησης.

Από τη δημιουργία του πριν από σχεδόν μια δεκαετία, το δεύτερο μεγαλύτερο βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονόμισμα εξορύσσεται μέσω ενός λεγόμενου proof-of-work μοντέλου. Περιλαμβάνει σύνθετες μαθηματικές εξισώσεις που ένας πάρα πολύ μεγάλος αριθμός μηχανών αγωνίζονται να λύσουν, και απαιτεί μεγάλη κατανάλωση ενέργειας. Η εξόρυξη Bitcoin ακολουθεί παρόμοια διαδικασία.

Το Ethereum προσπαθεί πλέον να κάνει μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο, το οποίο ονομάζεται proof-of-stake και καταναλώνει πολύ λιγότερη ενέργεια που αναμένεται να μεταφραστεί και σε ταχύτερες συναλλαγές.

Η τελική δοκιμασία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης και χαρακτηρίζεται επιτυχημένη, αν και υπήρξαν κάποια μικρά προβλήματα.

Ο χρόνος της αναβάθμισης θα συζητηθεί σε συνάντηση των βασικών προγραμματιστών του Εthereum την Πέμπτη. Το προηγούμενο πλάνο προέβλεπε η μετάβαση να πραγματοποιηθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Αν και η προσπάθεια γίνεται εδώ και χρόνια, προγραμματιστές επεσήμαναν στο CNBC ότι η διαδικασία καθυστέρησε να προχωρήσει, προκειμένου να δοθεί επαρκής χρόνος για έρευνα, ανάπτυξη και υλοποίηση.

Η τιμή του Ethereum βρίσκεται σε άνοδο τον τελευταίο μήνα, καταγράφοντας άνοδο σχεδόν 80%, αν και γενικότερα μέχρι στιγμής φέτος έχει χάσει το μισό της αξίας του.

Πώς έγινε η τελική δοκιμή

Ένα από τα δοκιμαστικά δίκτυα του Εthereum, που ονομάζεται Goerli, παίρνοντας το όνομά του από έναν σιδηροδρομικό σταθμό στο Βερολίνο, προσομοίωσε μια διαδικασία πανομοιότυπη με αυτή που θα εκτελέσει το κύριο δίκτυο (mainnet) τον Σεπτέμβριο.

Τα δοκιμαστικά δίκτυα επιτρέπουν στους προγραμματιστές να δοκιμάζουν νέα πράγματα και να κάνουν τις απαραίτητες τροποποιήσεις προτού κυκλοφορήσουν οι ενημερώσεις στο κύριο blockchain. Η δοκιμή το βράδυτης Τετάρτης έδειξε ότι το νέο μοντέλο μειώνει σημαντικά την ενέργεια που απαιτείται για την επαλήθευση ενός μπλοκ συναλλαγών και επίσης απέδειξε ότι η διαδικασία συγχώνευσης λειτουργεί.

Το ιστολόγιο του Ιδρύματος Ethereum εξήγησε ότι το Goerli είναι «το πιο κοντινό στο mainnet».

Ο Τιμ Μπέικο, ο συντονιστής των προγραμματιστών πρωτοκόλλου του Εthereum, είπε στο CNBC ότι συνήθως γνωρίζουν «μέσα σε λίγα λεπτά» εάν μια δοκιμή ήταν επιτυχής. Ωστόσο, θα εξακολουθήσουν να αναζητούν πιθανές αστοχίες, ώστε να τις διορθώσουν άμεσα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.