ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κολοράντο: Δέχεται πληρωμή φόρων σε κρυπτονομίσματα-Η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ

08:42 - 23 Σεπ 2022 | Νομίσματα
Κολοράντο: Δέχεται πληρωμή φόρων σε κρυπτονομίσματα-Η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ
Ιστορία γράφει το Κολοράντο καθώς γίνεται η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που οι κάτοικοί της μπορούν πλέον να πληρώνουν τους φόρους τους σε κρυπτονομίσματα αντί για fiat.

Οι κάτοικοι μπορούν να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα ως μέσο πληρωμής για φόρο εισοδήματος επιχειρήσεων, φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, φόρο πωλήσεων και χρήσης, φόρο απόλυσης, παρακράτηση φόρου και φόρο κατανάλωσης. Εκτός από το Bitcoin και τον Ethereum, μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν Bitcoin Cash και Litecoin.

«Τα κρυπτονομίσματα έχουν μπει ως πρόσθετη επιλογή πληρωμής για τους φορολογούμενους που είναι έτοιμοι να ολοκληρώσουν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους για να πληρώσουν τους κρατικούς φόρους τους στο Revenue Online», δήλωσε ο εκπρόσωπος Ντάνιελ Καρ.

Ωστόσο, το Τμήμα Εσόδων δεν μπορεί να δεχτεί απευθείας διακανονισμούς ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, γι' αυτό ένωσε τις δυνάμεις του με την πολυεθνική εταιρεία fintech PayPal. Θα ενεργεί ως μεσάζων για κάθε συναλλαγή και θα μετατρέπει κρυπτονομίσματα σε αμερικανικά δολάρια, πράγμα που σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να πληρώνουν ορισμένα τέλη για αυτήν την υπηρεσία.

Η κίνηση μετέτρεψε το Κολοράντο στην πρώτη αμερικανική πολιτεία όπου οι κάτοικοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία για πληρωμές φόρων. Η Γιούτα είναι η μόνη άλλη πολιτεία όπου βρίσκονται σε εξέλιξη τέτοια βήματα και η διαδικασία αναμένεται να «τρέξει» στις αρχές του 2023.

Το 2018, το Οχάιο ανακοίνωσε επίσης παρόμοιες προθέσεις. Ωστόσο, αφού ο Γενικός Εισαγγελέας Ντέιβ Γιοστ υποστήριξε ότι δεν θα ωφελούσε το τοπικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, οι αρχές απέσυραν τα σχέδιά τους.

Πρωτοβουλίες κρυπτογράφησης σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ

Το Κολοράντο, επισημαίνει το CryptoPotato, δεν είναι η μόνη πολιτεία όπου ευδοκιμεί ο τομέας των κρυπτονομισμάτων. Στη Φλόριντα, για παράδειγμα, ο δήμαρχος του Μαϊάμι Φράνσις Σουάρες προσπάθησε να προσελκύσει τους miners Bitcoin παρέχοντάς τους φθηνή πυρηνική ηλεκτρική ενέργεια.

Ο Σουάρες, ένθερμος υποστηρικτής του Bitcoin, έχει επίσης υποστηρίξει ότι το Μαϊάμι πρέπει να μετατραπεί σε κόμβο κρυπτογράφησης, ενώ το δημοφιλές κρυπτονόμισμα πρέπει να «ενσωματωθεί σε κάθε πτυχή της κοινωνίας».

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς είναι επίσης λάτρης της βιομηχανίας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Ορκίστηκε να λάβει τους τρεις πρώτους μισθούς του σε Βitcoin, ενώ αργότερα εξέφρασε την άποψη ότι η τεχνολογία blockchain και τα πλεονεκτήματά της θα πρέπει να γίνουν μάθημα στα σχολεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.