ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BofA: Ρίσκο τα κρυπτονομίσματα- Θετικά σημάδια από τα stablecoins

08:42 - 28 Σεπ 2022 | Νομίσματα
BofA: Ρίσκο τα κρυπτονομίσματα- Θετικά σημάδια από τα stablecoins
Τα κρυπτονομίσματα συνεχίζουν να λειτουργούν ως περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, υποχωρώντας καθώς αυξάνονται τα επιτόκια παγκοσμίως, σύμφωνα με έκθεση της Bank of America.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια θετικά σημάδια που δείχνουν ενδεχόμενη ανάκαμψη, όπως οι εισροές stablecoins. Τα stablecoins είναι ένας τύπος κρυπτονομισμάτων του οποίου η αξία είναι συνδεδεμένη με άλλο περιουσιακό στοιχείο, όπως το αμερικανικό δολάριο ΗΠΑ ή ο χρυσός.

Την περασμένη εβδομάδα αυτές οι εισροές εκτινάχθηκαν στα 490 εκατομμύρια δολάρια, 58% υψηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε η έκθεση, καθώς «υιοθετούνται και στην καθημερινή ζωή, όπως για πληρωμές/εμβάσματα και όλο και περισσότερα ιδρύματα και επιχειρήσεις τα χρησιμοποιούν, με αποκεντρωμένα δίκτυα να αυξάνουν τη λειτουργικότητά τους».

Τα τέσσερα μεγαλύτερα stablecoins παρουσίασαν καθαρές εισροές ανταλλαγής για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, ανέφερε η έκθεση, σημειώνοντας ότι οι μεγάλες εισροές Binance USD (BUSD)/εκροές USD Coin (USDC) θα μπορούσαν να είναι το αποτέλεσμα της «προληπτικής εναλλαγής» των επενδυτών στο BUSD από το USDC για να αποφύγουν τυχόν διακοπές μετά την απόφαση της Binance να μετατρέψει αυτόματα ορισμένα stablecoins στο δικό της stablecoin.

Η Bank of America αναμένει να υπάρξει πιο ξεκάθαρο ρυθμιστικό πλαίσιο για να στηρίξει την υιοθέτηση της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi).

Το άλμα στην τιμή του Ethereum από τα μέσα Ιουλίου έως τα μέσα Αυγούστου συνεχίζει να αντιστρέφεται καθώς οι επενδυτές κατανοούν ότι η μετάβαση του blockchain Ethereum σε Proof-of-Stake δεν μπορεί ακόμα να τους καθησυχάσει, ούτε μετριάζει τις υψηλές χρεώσεις και αυτοί οι επενδυτές κρατούν μια στάση αναμονής ενόψει των μελλοντικών αναβαθμίσεων, επισημαίνει η BofA.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.