ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βουτιά» 60% στις πωλήσεις NFTs το 3ο τρίμηνο

09:01 - 04 Οκτ 2022 | Νομίσματα
«Βουτιά» 60% στις πωλήσεις NFTs το 3ο τρίμηνο
Οι πωλήσεις NFTs μειώθηκαν απότομα το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με την DappRadar που παρακολουθεί την τεχνολογία blockchain, καθώς οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων λιγοστεύουν λόγω της δεινής κατάστασης που επικρατεί στην αγορά (crypto winter)και η ζήτηση για τα εξαιρετικά κερδοσκοπικά ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία δείχνει ελάχιστα σημάδια επιστροφής.

Τα NFTs είναι ένα είδος περιουσιακού στοιχείου που βασίζεται σε blockchain που αντιπροσωπεύει ένα ψηφιακό αρχείο, όπως μια εικόνα, ένα βίντεο ή ένα αντικείμενο σε ένα διαδικτυακό παιχνίδι. Η δημοτικότητά τους εκτοξεύτηκε το 2021, καθώς οι κερδοσκόποι πλούσιοι επενδυτές έσπευσαν να εξαργυρώσουν τις αυξανόμενες τιμές, αλλά οι όγκοι των πωλήσεων έχουν πέσει τους τελευταίους μήνες.

Το τρίτο τρίμηνο του 2022 σημειώθηκαν πωλήσεις NFTs αξίας 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από 8,4 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο και 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια στην κορύφωση της αγοράς το πρώτο τρίμηνο του έτους, αναφέρει η DappRadar.

Ενώ η εκκολαπτόμενη αγορά NFTs επωφελήθηκε από τα κέρδη των τιμών των κρυπτονομισμάτων και την υψηλή όρεξη για ρίσκο μεταξύ των επενδυτών το 2021, αυτές οι συνθήκες έχουν αλλάξει απότομα το 2022, καθώς η αύξηση των επιτοκίων κυρίως της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ ωθεί τους επενδυτές να εγκαταλείψουν τα επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία. Το Bitcoin διαπραγματεύεται γύρω στα 19.000 δολάρια, συντριπτικά χαμηλότερα από το ρεκόρ των 69.000 δολαρίων του Νοεμβρίου.

Μείωση για 5ο συνεχόμενο μήνα

Οι πωλήσεις στη μεγαλύτερη αγορά NFTs, του OpenSea, μειώθηκαν για πέμπτο συνεχόμενο μήνα τον Σεπτέμβριο.

«Νομίζω ότι αυτό που είναι μοναδικό σε αυτό το περιβάλλον είναι ότι είναι η διασταύρωση τόσο της μακροοικονομικής ύφεσης όσο και του “χειμώνα των κρυπτονομισμάτων”», δήλωσε ο Ντέβιν Φίντσερ, Διευθύνων Σύμβουλος του OpenSea, το οποίο υποστηρίζεται από επενδυτές.

«Οι προηγούμενοι “χειμώνες κρυπτονομισμάτων” περιορίζονταν λίγο περισσότερο στις τιμές των κρυπτονομισμάτων, οπότε για αυτόν τον λόγο, νομίζω ότι είναι συνετό να είμαστε συντηρητικοί σχετικά με το πόσο θα μπορούσε να διαρκέσει αυτό», επεσήμανε.

Ωστόσο, είπε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε «καλή θέση οικονομικά» και είναι ενθουσιασμένος για τις δυνατότητες των NFTs μακροπρόθεσμα, περιγράφοντας την ύφεση ως «φάση οικοδόμησης».

Οι εβδομαδιαίοι αριθμοί αγοραστών NFTs έχουν μειωθεί περισσότερο από το μισό σε σχέση με την κορύφωσή τους στα τέλη Ιανουαρίου, σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης αγοράς NonFungible.com.

Ενώ η παραδοσιακή αγορά τέχνης αγκάλιασε γρήγορα την τρέλα, οι αριθμοί πωλήσεων έχουν πλέον πέσει κατακόρυφα, με τις πωλήσεις NFTs στους οίκους Christie's, Sotheby's, Phillips και Bonhams να ανέρχονται σε 8,4 εκατομμύρια λίρες μέχρι σήμερα, από 127 εκατομμύρια λίρες την ίδια εποχή. πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Art Market Research.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.