ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε υψηλό δύο εβδομάδων το Bitcoin Κύριο

15:55 - 30 Νοε 2022 | Νομίσματα
Σε υψηλό δύο εβδομάδων το Bitcoin
Σημάδια ανάκαμψης παρουσιάζει την Τετάρτη (30/11) η αγορά κρυπτονομισμάτων, με το Bitcoin να ανεβαίνει σε υψηλό δύο εβδομάδων και να αγγίζει μέσα στην ημέρα το υψηλό δύο εβδομάδων.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα ξεπέρασε για λίγο τα 17.000 δολάρια, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 15 Νοεμβρίου, πριν υποχωρήσει λίγο κάτω από αυτό το όριο αργότερα.

Ωστόσο, ένας αναλυτής προειδοποίησε ότι η ανάκαμψη είναι πιθανότατα απλώς ένα ράλι της αγοράς και δεν θα διατηρηθεί, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να σταθμίζουν τις επιπτώσεις από την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX.

Ο Vijay Ayyar, αντιπρόεδρος εταιρικής ανάπτυξης στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Luno, είπε ότι η άνοδος ήταν πιθανότατα αποτέλεσμα υπερβολικού σορταρίσματος.

Κάποιος που σορτάρει ένα περιουσιακό στοιχείο δανείζεται μέρος αυτού του περιουσιακού στοιχείου, το πουλάει σε υψηλότερη τιμή και, στη συνέχεια, το αγοράζει πίσω σε χαμηλότερη τιμή, αποκομίζοντας κέρδος από αυτό. Πρόκειται για μια μέθοδο που μπορεί να προκαλέσει την αύξηση της τιμής αυτού του περιουσιακού στοιχείου.

Ο Ayyar είπε ότι η τιμή του Βitcoin «χτύπησε αντίσταση» στα 17.000 δολάρια και είναι πιθανό να πέσει χαμηλότερα από εκεί.

Η εμπιστοσύνη των επενδυτών στα κρυπτονομίσματα έχει κλονιστεί μετά την κατάρρευση της FTX του Sam Bankman-Fried που κήρυξε πτώχευση αυτόν τον μήνα, προκαλώντας σοκ σε ολόκληρο τον κλάδο.

Η μετάδοση, μάλιστα εξαπλώνεται καθώς και η BlockFi υπέβαλε αίτηση πτώχευσης ως αποτέλεσμα της έκθεσης στην FTX.

Πάνω από 1,3 τρισεκατομμύριο δολάρια έχουν εξαλειφθεί από την αγορά κρυπτονομισμάτων φέτος, απώλεια πυροδοτήθηκε από την κατάρρευση stablecoin terraUSD τον Μάιο και εν συνεχεία του hedge fund Three Arrows Capital. Η κατάρρευση της FTX έχει επιδεινώσει την κατάσταση.

Οι traders περιμένουν επίσης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το περιεχόμενο της ομιλίας του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, στο Brookings Institution την Τετάρτη για ενδείξεις σχετικά με τα σχέδια της κεντρικής τράπεζας όσον αφορά τα επιτόκια. Εάν η αγορά πιστέψει ότι η Fed θα επιβραδύνει τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων, αυτό θα μπορούσε να δώσει ώθηση σε περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, όπως οι μετοχές και το Βitcoin.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το Bitcoin ενισχύεται 2,24% στα 16.842,10 δολάρια, ενώ το Ethereum ανεβαίνει 4,03% στα 1.264,03 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana κερδίζει 0,04% στα 13,58 δολάρια, ενώ το Cardano σημειώνει άνοδο 1,06% στο 0,31429900 δολάριο.

Το Polkadot κερδίζει 1,61% στα 5,38 δολάρια, το Dogecoin ανεβαίνει 1,20% στο 0,10488565 δολάριο και το Shiba Inu ενισχύεται 0,68% στο 0,00000923 δολάριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.