ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βραζιλία: «Πράσινο φως» στα κρυπτονομίσματα ως νόμιμο μέσο πληρωμών

09:05 - 02 Δεκ 2022 | Νομίσματα
Βραζιλία: «Πράσινο φως» στα κρυπτονομίσματα ως νόμιμο μέσο πληρωμών
Η Βραζιλία «αγκαλιάζει» όλο και περισσότερο τα κρυπτονομίσματα. Μέσω της Βουλής των Αντιπροσώπων , πέρασε επιτυχώς ένα νομικό μέτρο που θα καταστήσει νόμιμη τη χρήση κρυπτονομισμάτων ως μέσο πληρωμών για αγαθά και υπηρεσίες εντός της χώρας.

Το έγγραφο σχετικά με αυτόν τον πρόσφατα εγκριθέντα νόμο υπογράφηκε με τον συγκεκριμένο κωδικό PL4401/2021, ο οποίος αναφέρει ότι τα εικονικά νομίσματα και τα «μίλια» αεροπορικών εταιρειών θα θεωρούνται έγκυρα μέσα πληρωμής και θα βρίσκονται υπό την εποπτεία της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

Θα πρέπει, βέβαια, να διευκρινιστεί ότι οι τύποι περιουσιακών στοιχείων όπως το Bitcoin και τα δημοφιλή altcoins όπως το Ethereum χαρακτηρίζονται πλέον «νόμιμη επιλογή πληρωμής» και όχι «νόμιμο χρήμα».

Ωστόσο, αυτό θεωρείται ένα τεράστιο βήμα για την υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων από τη Βραζιλία.

Πιθανοί λόγοι πίσω από την απόφαση

Σύμφωνα με μια έκθεση που κυκλοφόρησε από το Triple A, σημειώνει το Bitcoinist, υπάρχουν περίπου 16 εκατομμύρια (που αντιπροσωπεύουν το 7,8% του συνολικού πληθυσμού) Βραζιλιάνοι που διαθέτουν κρυπτονομίσματα.

Μεγάλα ανταλλακτήρια όπως οι Binance, Coinbase και Crypto.com θεωρούν την πέμπτη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο ως την κύρια αγορά κρυπτογράφησης της Λατινικής Αμερικής για το τρέχον έτος.

Τα stablecoins, ιδιαίτερα το Tether, είναι δημοφιλή στους πολίτες, καθώς αντιπροσώπευαν 11,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε διαπραγματευτική αξία μεταξύ Ιανουαρίου και Νοεμβρίου 2021, τρεις φορές μεγαλύτερη από ό,τι είχε υπολογιστεί το 2020.

Όσον αφορά τα αποκτηθέντα περιουσιακά στοιχεία, τo Tether βρέθηκε στην κορυφή της λίστας, καθώς αξίας 9,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων αγοράστηκε από Βραζιλιάνους από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο του περασμένου έτους. To USDC ήρθε στη δεύτερη θέση με 1,6 δισεκατομμύριo δολάρια ενώ to DAI ήταν τρίτo με 12,9 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτά τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι τα ψηφιακά νομίσματα γίνονται κυρίαρχα στη χώρα και ήταν θέμα χρόνου να καταλήξουν να αναγνωριστούν νομικά ως μέσο πληρωμής.

Παρόλο που η ιδέα να κάνει το Bitcoin νόμιμο νόμισμα στην επικράτειά της απομακρύνεται, σίγουρα η Βραζιλία έκανε το επόμενο σημαντικότερο βήμα.

Η Βραζιλία ανταποκρίνεται στις ανάγκες των επενδυτών

Όσον αφορά τη ρύθμιση και την υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων μεταξύ των επενδυτών, η Βραζιλία έχει ήδη καταβάλει πολλές προσπάθειες για να κάνει πρόοδο σε αυτούς τους τομείς.

Μεγάλες τράπεζες και χρηματιστές στη χώρα επιτρέπουν στους πελάτες τους να έχουν κάποιο είδος έκθεσης σε επενδύσεις που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα και προσφέρουν υπηρεσίες όπως φύλαξη tokens ή προσφορές.

Αυτό το διάστημα, η Itau, μια εξέχουσα ιδιωτική τράπεζα στη Βραζιλία, εργάζεται πάνω σε περιουσιακά στοιχεία tokens που ελπίζει να προσφέρει σύντομα στους επενδυτές της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.