ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα εφιαλτική πρόβλεψη: Το Bitcoin μπορεί να πέσει στα $5.000

09:07 - 08 Δεκ 2022 | Νομίσματα
Νέα εφιαλτική πρόβλεψη: Το Bitcoin μπορεί να πέσει στα $5.000
Το Bitcoin θα μπορούσε να πέσει ακόμα και στα 5.000 δολάρια το επόμενο έτος κάνοντας την αρνητική έκπληξη στην αγορά, σύμφωνα με την Standard Chartered.

Αν το εφιαλτικό σενάριο επαληθευτεί, θα σήμαινε μια «βουτιά» περίπου 70% από την τιμή του στις αρχές της εβδομάδας που ήταν λίγο πάνω από 17.000 δολάρια.

Σε σημείωμα με τίτλο «Οι εκπλήξεις της χρηματοοικονομικής αγοράς του 2023», η Standard Chartered περιέγραψε μια σειρά από πιθανά σενάρια που «αισθανόμαστε ότι έχουν υποτιμηθεί από τις αγορές».

«Οι αποδόσεις των ομολόγων πέφτουν μαζί με τις τεχνολογικές μετοχές και ενώ το sell off του Bitcoin επιβραδύνεται, η ζημιά έχει γίνει. Όλο και περισσότερες εταιρείες κρυπτογράφησης και ανταλλακτήρια αντιμετωπίζουν ανεπαρκή ρευστότητα, οδηγώντας σε περαιτέρω χρεοκοπίες και σε κατάρρευση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία», επισημαίνει ο Έρικ Ρόμπερτσεν, παγκόσμιος επικεφαλής έρευνας στην Standard Chartered Bank.

Βίοι… αντίθετοι με τον χρυσό

Το Bitcoin έχει ήδη υποχωρήσει περισσότερο από 60% φέτος μετά από μια σειρά από «ναυάγια» πρότζεκτ και πρωτοκλασάτων εταιρειών που μαστίζουν τον κλάδο. Το τελευταίο και μεγαλύτερο θύμα είναι το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX το οποίο κήρυξε πτώχευση. Η μετάδοση των συνεπειών της κατάρρευσης του FTX συνεχίζει να εξαπλώνεται στην αγορά.

Η πτώση της τιμής του Βitcoin θα συμπέσει επίσης με ένα ράλι του χρυσού, είπε ο Ρόμπερτσεν, υποστηρίζοντας ότι το κίτρινο μέταλλο θα μπορούσε ενδεχομένως να αυξηθεί κατά 30% στα 2.250 δολάρια ανά ουγγιά «καθώς τα κρυπτονομίσματα πέφτουν περαιτέρω και περισσότερες εταιρείες κρυπτογράφησης υποκύπτουν σε πιέσεις ρευστότητας και αποσύρσεις επενδυτών».

Ο Ρόμπερτσεν σημειώνει ότι ο χρυσός θα μπορούσε να αποκατασταθεί ως ασφαλές καταφύγιο, με τους επενδυτές να στρέφονται σε αυτόν για σταθερότητα σε περιόδους αστάθειας της αγοράς.

«Η αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για τον χρυσό το 2023 έρχεται καθώς οι μετοχές συνεχίζουν τη bear market τους και η συσχέτιση μεταξύ των τιμών των μετοχών και των ομολόγων επανέρχεται σε αρνητικό έδαφος», πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.