ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Τα δεδομένα από τις δοκιμές για την ψηφιακή λίρα

12:06 - 31 Δεκ 2022 | Νομίσματα
Τουρκία: Τα δεδομένα από τις δοκιμές για την ψηφιακή λίρα
Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας (CBRT) διεξήγαγε τις πρώτες δοκιμές της τουρκικής ψηφιακής λίρας της.

Σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, η CBRT πραγματοποίησε με επιτυχία τις πρώτες συναλλαγές πληρωμών στο δίκτυο των ψηφιακών νομισμάτων κεντρικής τράπεζας (CBDC) ως μέρος μιας αρχικής δοκιμαστικής φάσης.

«Το πρώτο τρίμηνο του 2023, η CBRT θα συνεχίσει τις πιλοτικές δοκιμές εφαρμογών μικρής κλίμακας που διεξάγονται με τεχνολογικούς φορείς. Τα αποτελέσματα των δοκιμών θα δημοσιοποιηθούν σε μια ολοκληρωμένη έκθεση αξιολόγησης», ανέφερε η τράπεζα στην ανακοίνωση.

Το 2023, η τουρκική ψηφιακή λίρα θα περάσει σε προχωρημένα στάδια όπου η κεντρική τράπεζα θα πραγματοποιήσει πιλοτικές δοκιμές με ευρεία συμμετοχή, συμπεριλαμβανομένων τραπεζών και εταιρειών χρηματοοικονομικής τεχνολογίας, πρόσθεσε η CBRT.

«Μελέτες για τη νομική διάσταση της ψηφιακής τουρκικής λίρας δείχνουν ότι η ψηφιακή ταυτοποίηση είναι ζωτικής σημασίας για το έργο. Ως εκ τούτου, οι μελέτες για τις τεχνολογικές απαιτήσεις και το οικονομικό και νομικό πλαίσιο της ψηφιακής τουρκικής λίρας θα τεθούν σε προτεραιότητα όλο το 2023», ανέφερε η τράπεζα.

Τον Οκτώβριο, η Διεύθυνση Στρατηγικής και Προϋπολογισμού της Τουρκίας παρουσίασε ένα ετήσιο πρόγραμμα για το 2023 που περιελάμβανε τη συζήτηση για ένα CBDC που θα ενσωματωνόταν με την ψηφιακή ταυτότητα και το FAST, ένα σύστημα πληρωμών που διαχειρίζεται η τουρκική κεντρική τράπεζα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.