ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εντοπίστηκαν 5 δισ. δολάρια στα ταμεία του χρεοκοπημένου FTX

11:07 - 12 Ιαν 2023 | Νομίσματα
Εντοπίστηκαν 5 δισ. δολάρια στα ταμεία του χρεοκοπημένου FTX
Περισσότερα από πέντε δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, κρυπτονομίσματα και άλλες επενδύσεις εντοπίστηκαν στα ταμεία του χρεοκοπημένου χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων FTX.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία κήρυξε πτώχευση τον Νοέμβριο και οι εισαγγελικές αρχές των ΗΠΑ κατηγόρησαν Bankman-Fried ότι προχώρησε σε μια απάτη που μπορεί να έχει κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδυτές, πελάτες και δανειστές.

«Εντοπίσαμε πάνω από 5 δισ. δολάρια σε μετρητά, ρευστοποιήσιμα κρυπτονομίσματα και ρευστοποιήσιμους επενδυτικούς τίτλους», δήλωσε ο Andy Dietderich, δικηγόρος της FTX, κατά τη διάρκεια ακρόασης την Τετάρτη σε πτωχευτικό δικαστήριο των ΗΠΑ στο Ντέλαγουερ.

Ο δικηγόρος της FTX ανέφερε ότι στα ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία αξίας 5 δισ. δολαρίων που ανακτήθηκαν δεν περιλαμβάνονται περιουσιακά στοιχεία που κατασχέθηκαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Μπαχαμών, όπου συνελήφθη ο Bankman-Fried.

Ο Dietderich εκτίμησε ότι η αξία των κατασχεθέντων περιουσιακών στοιχείων ανέρχεται σε 170 εκατ. δολάρια, παρότι οι αρχές των Μπαχαμών τοποθετούν την αξία τους στα 3,5 δισ. δολάρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.