ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρούγκμαν: Οι επενδυτές στρέφονται στον χρυσό μετά τα σκάνδαλα κρυπτονομισμάτων

16:36 - 24 Ιαν 2023 | Νομίσματα
Κρούγκμαν: Οι επενδυτές στρέφονται στον χρυσό μετά τα σκάνδαλα κρυπτονομισμάτων
Τα σκάνδαλα με τα crypto κλονίζουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών προς την αγορά, γι’αυτό και ορισμένοι από αυτούς θα ξεκινήσουν να στρέφονται προς τον χρυσό, προβλέπει ο οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν.

Ειδικότερα, ο ίδιος υποστήριξε ότι οι τιμές του μετάλλου τον περασμένο χρόνο ήταν πολύ πιο σταθερές από το Bitcoin, τη στιγμή που οι πληθωριστικές πιέσεις έχουν χτυπήσει «κόκκινο».

Σε ένα άρθρο των New York Times, ο 70χρονος σημειώνει πως τα crypto έχουν αντέξει στις κρίσεις από τους ενθουσιασμένους νέους που χρησιμοποιούν την τεχνολογία.

Ωστόσο, οι επενδυτές δείχνουν συνεχώς λιγότερη εμπιστοσύνη στη συγκεκριμένη αγορά, επισημαίνει και προειδοποιεί πως τα «σκαμπανεβάσματα» της αγοράς και τα σκάνδαλα, υποχρεώνουν ορισμένους να στραφούν στα «παραδοσιακά» περιουσιακά στοιχεία, όπως ο χρυσός.

«Σε τελική ανάλυση, το bitcoin έχει χάσει περισσότερα από τα δύο τρίτα της αξίας του από την κορύφωσή του στα τέλη του 2021, και πολλές υπερδιαφημισμένες μετοχές όπως η Tesla έχουν πέσει, αλλά ο χρυσός κρέμεται εκεί, κρατώντας με την τιμή σχεδόν σταθερή από το 2020», σημείωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.