ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Dogecoin: Μείωσε 25% το αποτύπωμα άνθρακα από την εξόρυξή του

09:25 - 27 Ιαν 2023 | Νομίσματα
Dogecoin: Μείωσε 25% το αποτύπωμα άνθρακα από την εξόρυξή του
Σύμφωνα με την έρευνα του Forex Suggest, το διάσημο memecoin, Dogecoin, κατάφερε να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα από την εξόρυξή του κατά 25% μέσα σε ένα χρόνο.

Αυτό το επίτευγμα ήρθε αφότου ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, φέρεται να είπε ότι συνεργάζεται με τους προγραμματιστές του DOGE για να κάνει τις συναλλαγές του συστήματος πιο αποτελεσματικές.

Χάρη στις προληπτικές προσπάθειες του Μασκ και των μελών του οικοσυστήματος, το Dogecoin παρήγαγε 1.063 τόνους εκπομπών CO2 το 2022, σε σύγκριση με 1.423 τόνους που παρήχθησαν το 2021.

Και όχι μόνο αυτό. Το 2022, παρά το γεγονός ότι το Ethereum γνώρισε τη μεγαλύτερη μείωση στις εκπομπές άνθρακα λόγω της Συγχώνευσης και επομένως τη στροφή προς το πρωτόκολλο proof-of-stake, οι ετήσιες εκπομπές του παραμένουν 8,3 φορές υψηλότερες από τις εκπομπές του Dogecoin.

Οι επιδόσεις του Dogecoin το 2023

Από την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX στις 9 Νοεμβρίου 2022 έως σήμερα, η τιμή του DOGE παραμένει στο επίπεδο του 0,08 δολαρίου, αρκετά χαμηλότερα από το 0,14 δολάριο που άγγιξε τις ημέρες πριν την κατάρρευση.

Η συνολική του κεφαλαιοποίηση ξεπερνά τα 11 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που το κατατάσσει ένατο βάσει κεφαλαιοποίησης, ξεπερνώντας τον… meme αντίπαλο Shiba Inu που κατατάσσεται στη 14η θέση, αλλά και πάνω από τα Polygon (MATIC), Solana (SOL) και Polkadot (DOT).

Ο σημερινός δείκτης DOGE Fear and Greed βρίσκεται στη ζώνη του ενθουσιασμού, με βαθμολογία 59.

Dogecoin Foundation και το νέο DOGE CoreFund 5 εκατομμυρίων

Μεταξύ των πρώτων πρωτοβουλιών του έτους, το Ίδρυμα Dogecoin ανακοίνωσε το νέο DOGE CoreFund των 5 εκατομμυρίων δολαρίων που θα χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη των πρωτογενών αναπτυξιακών προτάσεων του δικτύου.

Είναι ένα νέο ξεχωριστό πορτοφόλι πολλαπλών υπογραφών που έχει σχεδιαστεί για να διαχειρίζεται με διαφάνεια το ποσό. Ακριβώς για να διασφαλιστεί η διαφάνεια, το Ίδρυμα είπε ότι θα δεσμευτεί να δημοσιεύει άρθρα που θα περιγράφουν λεπτομερώς όλες τις δαπάνες.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το Cryptonomist, τα 5 εκατομμύρια DOGE θα χρησιμοποιηθούν για την εκταμίευση ανταμοιβών στους προγραμματιστές του Dogecoin Core για την εργασία τους σε όλα τα σχετικά πρότζεκτ, μεγάλα ή μικρά.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:04 - 27 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.