ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρευνα: Πού μπορεί να φτάσει το Bitcoin την επόμενη δεκαετία; Κύριο

11:03 - 29 Ιαν 2023 | Νομίσματα
Έρευνα: Πού μπορεί να φτάσει το Bitcoin την επόμενη δεκαετία;
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προβλέψεις σχετικά με την αξία του Bitcoin την τρέχουσα χρονιά, αλλά και μέσα στην επόμενη δεκαετία περιλαμβάνει η τελευταία έκθεση του Finder με τη συμμετοχή ειδικών του τομέα των κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, η τιμή του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος αναμένεται να αυξηθεί στα 29.095 δολάρια πριν κλείσει το έτος στα 26.844 δολάρια.

Στην έρευνα του Finder συμμετείχαν 56 ειδικοί σε θέματα fintech και κρυπτονομισμάτων, με το πάνελ να εκτιμά ότι το Bitcoin θα αξίζει 26.844 δολάρια μέχρι το τέλος του 2023, πριν αυξηθεί στα 77.492 δολάρια έως το 2025 και τα 188.451 δολάρια έως το 2030.

Ο Alexander Kuptsikevich, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην FxPro, εκτιμά ότι το 2023 θα είναι έτος «προσεκτικής ανάκαμψης των τιμών», με την πραγματική… εκτόξευση, όμως, να είναι απίθανη μέχρι το 2024-2025».

Ο Shubham Munde, ανώτερος αναλυτής έρευνας για το Market Research Future, πιστεύει ότι η τιμή του Bitcoin θα ανακάμψει καθ' όλη τη διάρκεια του 2023 και αναμένει ότι θα φτάσει περίπου τα 35.000 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους. «Η αγορά θα δει σημαντική ώθηση το 2024 χάρη στην αυξανόμενη υιοθέτηση και την εισαγωγή ρυθμιστικού πλαισίου», συμπληρώνει.

Οι αναλυτές συμφωνούν γενικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, ότι θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να επιστρέψουμε στα υψηλά όλων των εποχών, αλλά τελικά το Bitcoin είναι αναπόφευκτο να ανέβει.

Μάλιστα, ο συνιδρυτής του Origin Protocol, Τζος Φρέιζερ, εκτιμά ότι το δημοφιλές κρυπτονόμισμα θα γνωρίσει μελλοντικά υιοθέτηση σε επίπεδο παρόμοιο με τον χρυσό που θα κοστολογούσε το περιουσιακό στοιχείο σε περίπου 500.000 δολάρια!

Οι εκτιμήσεις για το 2023

Όσον αφορά μόνο το 2023, η μέση μέγιστη τιμή που πιστεύουν οι ειδικοί του Finder ότι θα φτάσει το Bitcoin είναι 29.095 δολάρια, με κάποιους να λένε ότι θα ξεπεράσει τα 40.000 δολάρια. Η χαμηλότερη μέση τιμή, από την άλλη πλευρά, είναι 13.067 δολάρια, με κάποιους να προβλέπουν ότι θα πέσει κάτω από τα 10.000 δολάρια.

Υπάρχουν ακόμη άλλοι που πιστεύουν ότι η τιμή του Bitcoin θα παραμείνει κατασταλμένη σε ένα εύρος πολύ κάτω από το υψηλό όλων των εποχών. Συγκεκριμένα, ο Vetle Lunde, ανώτερος αναλυτής της Arcane Crypto, δήλωσε: «Το BTC θα δεσμεύεται κυρίως από το εύρος τιμών στο μεγαλύτερο μέρος του 2023. Το αυξανόμενο κόστος ζωής και το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον μειώνουν την ικανότητα των επενδυτών να διαθέσουν κεφάλαια στο εν λόγω κρυπτονόμισμα».

Ο Jeremy Cheah, αναπληρωτής καθηγητής αποκεντρωμένων οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Nottingham Trent, συμφωνεί , συμπληρώνοντας: «Καθώς οι οικονομίες του κόσμου μαραζώνουν και στερούνται προστασίας των καταναλωτών, οι τιμές των περισσότερων κρυπτονομισμάτων δεν θα βελτιωθούν δραματικά».

Πάντως, πολλοί από τους συμμετέχοντες στην έρευνα πιστεύουν ότι η τιμή του Bitcoin έχει ήδη δει ή πλησιάσει πολύ στα χαμηλά αυτού του κύκλου.

Επίσης, το 50% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι τώρα είναι μια καλή στιγμή για να αγοράσετε Bitcoin και το 37% θεωρεί ότι είναι μια καλή στιγμή για να κρατήσετε το περιουσιακό στοιχείο. Μόνο το 13% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να πουλήσετε.

Ο Damian Chmiel, ανώτερος αναλυτής και εκδότης του Finance Magnates, για παράδειγμα, επισημαίνει: «Μακροπρόθεσμα, πιστεύω ότι το Bitcoin θα γίνει δημοφιλής επιλογή μεταξύ των traders. Αυτή τη στιγμή, έχουμε μια εξαιρετική ευκαιρία να κάνουμε… στοκ σε ελκυστικές τιμές».

Είναι επί του παρόντος υπερτιμημένο, υποτιμημένο ή δίκαιο;

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην έρευνα του Finder, και συγκεκριμένα το 64,71%, πιστεύει ότι το Bitcoin είναι προς το παρόν υποτιμημένο.

Ένας στους πέντε από αυτούς (19,61%) πιστεύει ότι το Bitcoin βρίσκεται επί του παρόντος σε δίκαιη τιμή, ενώ το 16% (15,69%) πιστεύει ότι το Bitcoin είναι επί του παρόντος υπερτιμημένο.

Ο Ben Waterman, συνιδρυτής της Strabo, πιστεύει, για παράδειγμα, ότι η τιμή του Bitcoin είναι χαμηλή λόγω της υπερβολικής αντίδρασης των αγορών στην κατάρρευση της FTX, των προβλημάτων της Binance και των απολύσεων της Coinbase.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.