ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JP Morgan: Ανάμεικτα τα… συναισθήματα για τα κρυπτονομίσματα το 2023 Κύριο

09:22 - 07 Φεβ 2023 | Νομίσματα
JP Morgan: Ανάμεικτα τα… συναισθήματα για τα κρυπτονομίσματα το 2023
Ανάμεικτα μηνύματα σχετικά με τη στάση των επενδυτών απέναντι στα κρυπτονομίσματα προκύπτουν από πρόσφατη έρευνα της JPMorgan.

Στην τελευταία της έρευνα για τις τάσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου με τη συμμετοχή 835 θεσμικών εμπόρων, η επενδυτική τράπεζα προσπάθησε να κάνει μια πρόβλεψη για το πώς θα διαμορφωθεί το κλίμα της αγοράς το τρέχον έτος.

Ωστόσο, τα ευρήματα είναι πολύ αντικρουόμενα, ειδικά όσον αφορά τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και τις συναλλαγές.

Μια ερώτηση σχετικά με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, η οποία περιελάμβανε κρυπτονομίσματα, εμπορεύματα και παράγωγα, έλαβε μια συντριπτικά θετική απάντηση, καθώς το 100% των traders που απάντησαν προέβλεψαν ότι θα αυξήσουν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους.

Όσον αφορά συγκεκριμένα, όμως, τον όγκο συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα σε σχετικές πλατφόρμες ηλεκτρονικών συναλλαγών το 2023, το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 58%. Το ποσοστό αυξήθηκε κατά 11% και έφτασε στο 69% για το 2024, υποδηλώνοντας ότι οι επαγγελματίες έμποροι θα ήθελαν να αυξήσουν τον όγκο των συναλλαγών κρυπτογράφησης μέσω ψηφιακών πλατφορμών.

Αρνητικό προς τα κρυπτονομίσματα το 72%

Ωστόσο, σε ερώτηση σχετικά με την εστίαση και το συναίσθημα προς τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης, το 72% των ερωτηθέντων επέλεξε την απάντηση: «Δεν έχω σχέδια να ανταλλάξω κρυπτονομίσματα/ψηφιακά νομίσματα», το 2023.

Σε απάντηση στην ίδια ερώτηση, το 14% είπε ότι δεν συναλλάσσεται επί του παρόντος σε κρυπτονομίσματα, αλλά σχεδιάζει να το κάνει εντός 5 ετών. Μόνο το 8% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Μια παρόμοια έρευνα από τον «κολοσσό» λιανικών εμπορικών συναλλαγών eToro διαπίστωσε ότι το 69% των ιδιωτών επενδυτών δεν επηρεάζονταν από τη bear market του 2022.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan, Jamie Dimon, υπενθυμίζει το CryptoPotato, έχει υπάρξει αφοπλιστικά ειλικρινής για το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα γενικότερα. Τον Μάιο του 2021, συμβούλεψε τους ανθρώπους να μείνουν μακριά από τα κρυπτονομίσματα. Έξι μήνες αργότερα, οι αγορές κρυπτογράφησης είχαν αυξηθεί περισσότερο από 100% σε νέο υψηλό όλων των εποχών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.